fbpx

Počela „Art zona za sve“ u Zaječaru (FOTO)

Preporuka:

Uskoro vetropark na Crnom vrhu kod Bora

Prvo Vrška Čuka, potom Rtanj, a sada Crni Vrh! Prvo italijanska firma "Bondcom Green Energy" iz Modene, zatim investitori...

Planinari osvojili Rtanj 37. put

Više od 1 200 planinara iz Srbije i regiona učestvovalo je na tradicionalnom 37. Božićnom usponu na Rtanj. "Božićni uspon...

Boranin fizički napao radnika obezbeđenja

Borski policajci uhapsili su M.Z. (1983) iz Bora zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo napad na...
- Reklama -

Četvrti Međunarodni inkluzivni festival dečijeg i omladinskog stvaralaštva „Art zona za sve“ počeo je svečanim defileom u centru Zaječara. Pre defilea, najmlađi Zaječarci uživali su u predstavi „Crvenkapa i vuk 21. veka“ pozorišne trupe „Skituljko“ iz Sokobanje.

„Art zona za sve“ – Međunarodni inkluzivni festival dečijeg i omladinskog stvaralaštva biće održan u Zaječaru od 9. do 13. septembra 2019. godine. Tokom festivala biće organizovan različit program za decu, koji je i ove godine besplatan.

FOTO: zajecaronline.com

Festival je tradicionalno svečano otvoren defileom učesnika i bubnjara, polaznika škole bubnjeva „Trajko – Dečiji centar“ u centru Zaječara. Pre toga, prisutni su mogli da pogledaju predstavu „Crvenkapa i vuk 21. veka“ pozorišne trupe „Skituljko“ iz Sokobanje.

Nakon defilea, u Dečijem centru priređen je program.

FOTO: zajecaronline.com

„Festival „Art zona za sve“ pokazuje da ovo društvo može da bude itekako pravedno. Festival je osmišljen sa ciljem da pokuša da senzibiliše lokalnu zajednicu. Samim tim, mi želimo da podstaknemo kreiranje inkluzivne politike. Cilj je da mlade iz ranjivih grupa integrišemo u aktivan život zajednice. To je ono čime se inače Dečiji centar svakodnevno bavi“, istakla je Selena Ristić Vitomirović, direktorka Dečijeg centra u Zaječaru.

FOTO: zajecaronline.com

Dečiji centar Zaječar organizuje Međunarodni inkluzivni festival dečjeg i omladinskog stvaralaštva – „ART ZONA ZA SVE” u želji da promoviše jedan od načina stvaranja inkluzivne atmosfere i učestvuje u stvaranju inkluzivne kulturne polititike naše zajednice.

Dugoročni cilj je stvaranje klime otvorenosti i saradnje, sa naglaskom na različitost i individualne potencijale dece i mladih sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Festival je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i brojnih sponzora.

FOTO: zajecaronline.com

FOTO: zajecaronline.com

FOTO: facebook.com/Dečiji centar Zaječar

K.M.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

U ponedeljak pola sata bez struje nekoliko ulica u Zaječaru

U ponedeljak, 20. januara zbog radova na mreži bez napajanja električnom energijombiće stanovnici nekoliko ulica u Zaječaru: Negotinska Niška Dunavska, Sremska Kosovska 12A Ivana...

Ima li nade za Zaječar: Sve manje ljudi, sve više praznih lokala

Poznato je da Srbija svake godine zbog negativne stope nataliteta izgubi oko 40.000 stanovnika, dakle jedan grad veličine Zaječara. Prema nekim procenama do 2060....
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: