Izdvajamo Kultura

Počela „Art zona za sve“ u Zaječaru (FOTO)

FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Četvrti Međunarodni inkluzivni festival dečijeg i omladinskog stvaralaštva „Art zona za sve“ počeo je svečanim defileom u centru Zaječara. Pre defilea, najmlađi Zaječarci uživali su u predstavi „Crvenkapa i vuk 21. veka“ pozorišne trupe „Skituljko“ iz Sokobanje.

„Art zona za sve“ – Međunarodni inkluzivni festival dečijeg i omladinskog stvaralaštva biće održan u Zaječaru od 9. do 13. septembra 2019. godine. Tokom festivala biće organizovan različit program za decu, koji je i ove godine besplatan.

FOTO: zajecaronline.com

Festival je tradicionalno svečano otvoren defileom učesnika i bubnjara, polaznika škole bubnjeva „Trajko – Dečiji centar“ u centru Zaječara. Pre toga, prisutni su mogli da pogledaju predstavu „Crvenkapa i vuk 21. veka“ pozorišne trupe „Skituljko“ iz Sokobanje.

Nakon defilea, u Dečijem centru priređen je program.

FOTO: zajecaronline.com

„Festival „Art zona za sve“ pokazuje da ovo društvo može da bude itekako pravedno. Festival je osmišljen sa ciljem da pokuša da senzibiliše lokalnu zajednicu. Samim tim, mi želimo da podstaknemo kreiranje inkluzivne politike. Cilj je da mlade iz ranjivih grupa integrišemo u aktivan život zajednice. To je ono čime se inače Dečiji centar svakodnevno bavi“, istakla je Selena Ristić Vitomirović, direktorka Dečijeg centra u Zaječaru.

FOTO: zajecaronline.com

Dečiji centar Zaječar organizuje Međunarodni inkluzivni festival dečjeg i omladinskog stvaralaštva – „ART ZONA ZA SVE” u želji da promoviše jedan od načina stvaranja inkluzivne atmosfere i učestvuje u stvaranju inkluzivne kulturne polititike naše zajednice.

Dugoročni cilj je stvaranje klime otvorenosti i saradnje, sa naglaskom na različitost i individualne potencijale dece i mladih sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Festival je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i brojnih sponzora.

FOTO: zajecaronline.com

FOTO: zajecaronline.com

FOTO: facebook.com/Dečiji centar Zaječar

K.M.

Dodaj komentar