fbpx

„Pet minuta u tuđoj koži“ u zaječarskoj Gimnaziji (FOTO)

Preporuka:

„Hamlet u selu Mrduši Donjoj“ u zaječarskom teatru

Na sceni zaječarskog pozorišta, biće izvedana predstava "Hamlet u selu Mrduši Donjoj“ pozorišta Raša Plaović iz Uba. Reditelj predstave...

Rukometaši slavili u Knjaževcu

U okviru 10. kola Prve lige "Istok" u rukometu, ekipa Zaječar 1949 zabeležila je trijum protiv knjaževačke ekipe Knjaz...

Pretežno oblačno i malo toplije vreme

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i malo toplije, uveče i tokom noći se očekuje slaba kiša, a...
- Reklama -

„Pet minuta u tuđoj koži“ naziv je akcije koja je realizovana u zaječarskoj Gimnaziji. Cilj ove akcije je da se pokaže kako bi izgledalo biti osoba sa invaliditetom i kako svoj invaliditet te osobe prevazilaze.

Predstavnici Đačkog parlamenta zaječarske Gimnazije kažu da je ideja ove javne akcije da pokažu vršnjacima, ali i ostalim građanima šta znači biti osoba sa invaliditetom, ali i da posetioce upoznaju sa dobrim primerima kako oni koji invaliditet poseduju, uspevaju da ga prevaziđu.

FOTO: zajecaronline.com

Učesnici u akciji mogli su da probaju da se kreću u invalidskim kolicima i da crtaju bez ruku, kako bi na kratko mogli da se upoznaju sa svakodnevnim aktivnostima osoba sa invaliditetom.

„Ova javna akcija je produkt naših prethodno održanih radionica o demokratiji i javnim akcijama. Učesnici koji organizuju javne akcije su birali teme koje su hteli da obrađuju i na ovaj način isprobavaju svoje iskustvo.

Kroz ovu akciju bavimo se invaliditetom mladih i njihovim položajem u gradu. Osobe sa invaliditetom rade sve isto što i mi, samo na drugačiji način“, kaže Nikola Trajković, iz Đačkog parlamenta zaječarske Gimnazije.

Nikola Trajković, Đački parlament zaječarske Gimnazije; FOTO: zajecaronline.com

U akciji „Pet minuta u tuđoj koži“ učestvovali su zaječarski srednjoškolci.

Ovaj projekat se sprovodi u okviru programa „Mladi u pokretu“, a finansira ga Zaječarska inicijativa, Fondacija „Iskorak“ i Nacionalna zadužbina za demokratiju.

Kako je sprovedena akcija „Pet minuta u tuđoj koži“ u zaječarskoj Gimnaziji, pogledajte u foto galeriji:

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Postignut dogovor Vlade i radnika Pošte

Obustava rada u Pošti Srbije biće prekinuta jer su predstavnici radnika, Pošte i Vlade Srbije postigli dogovor kasno sinoć. Kazne će biti povučene, niko...

Folklorna sekcija Društva Roma u nazivu dodala „Jovica Joca Mihailović“

Folklorna sekcija Društva Roma Zaječar na Upravnom i omladinskom odboru Udruženja, jednoglasno je promenila ime folklorne sekcije u Folklorna sekcija Društva Roma „Jovica Joca...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: