Sport

Pet medalja za zaječarski školski sport na OI učenika u Novom Sadu

foto: glassporta.rs

Pet medalja za Zaječarce na Olimpijskim sportskim igrama učenika Srbije!

Nikad brojnija delegacija Zaječarskog saveza za školski sport, koju je činilo više od 70 učenika i profesora, predstavljala je svoj grad i škole iz kojih dolaze na Olimpijskim sportskim igrama učenika Srbije. Takmičenje je održano u Novom Sadu od 24. do 30. maja. Pet medalja je osvojeno, bilo je nekoliko četvrtih i petih mesta, gde je za odličje nedostalo malo. Oono što je najvažnije, bilo je to jedno sjajno iskustvo, a i sklopljena su brojna prjijateljstva koja ostaju za ceo život, piše Glassporta.rs.

Dve medalje za atletičare

Lena Maletić, učenica Ekonomsko-trgovinske škole u Zaječaru i Veljko Vasiljević, učenik Tehničke škole, zablistali su u Novom Sadu i doneli još dve medalje. Lena se bodrena podrškom profesorke Mirjane Golubović okitila srebrnim odličjem u trci na 400 metara i produžila neverovatan niz rezultata ove atletske porodice.

Veljko Vasiljević, učenik Tehničke škole u Zaječaru, osvojio je 2. mesto na Olimpijskim sportskim igrama učenika Srbije u Novom Sadu. Srebrna medalja zaječarskom atletičaru pripala je u trci na 1000 metara. Sjajnog takmičara je na školskoj Olimpijadi pratio i vodio profesor fizičkog vaspitanja Saša Janković.

Nađa Trkulja učenica 7. razreda Osnovne škole „Đura Jakšić“ predstavljala je Zaječar u skoku u vis, predvođena profesorom Draganom Petkovićem. Takmičenje je završila na 4. mestu.

Dve medalje u džudou

Dve medalje osvojene su pretposlednjeg dana najveće srpske školske smotre, a zaječarski školarci, inače članovi Džudo kluba „Akademija Todorović“ su ubrali plodove napornog rada u prethodnom periodu.

Mateja Vlajić doneo je doneo je bronzanu medalju Medicinskoj školi u konkurenciji takmičara do 55 kg, uz podršku profesorke fizičkog vaspitanja Jelene Milosavljević. Fenomenalnu seriju rezulata produžila je Zaječarka Ines Kos, koja je u pratnji profesora Saše Jankovića takođe osvojila 3. mesto i bronzanu medalju za Tehničku školu u kategoriji do 52 kilograma.

Učenik Ekonomsko-trgovinske škole Uglješa Ristić je kategoriji džudista do 66 kilograma, takmičenje završio na 4. mestu.

Učešće ekipe Gimnazije Zaječar u kategoriji omladinaca u basketu 3×3 na 12. Olimpijskim školskim igrama učenika Srbije, ostaće zabeleženo po izuzetnom zalaganju i borbenosti zaječarskih gimnazijalaca. Nakon dve pobede i jednog poraza nedostajalo samo dva poena za plasman u polufinale. Ostvareni rezultat je bio dovoljan za 5. mesto. OŠ „Desanka Maksimović“ u ženskom basketu 3×3 nastupila je u jakoj ekipnoj konkurenciji najboljih osam timova u Srbiji. Predvodila ih je profesorka Eminom Varat Ilić.

„Čestitam momcima na ostvarenom uspehu koji nije nimalo zanemarljiv, s obzirom na to da je ovo prvi put da se neka ekipa iz Zaječara u kategoriji omladinaca plasirala na Olimpijske školske igre učenika Srbije u ovom sportu ( BASKET 3X3)“, istakao je Milan Dimitrijević, profesor fizičkog vaspitanja zaječarske Gimnazije i trener basket ekipe Gimnazije u Zaječaru.

OŠ “Ljuba Nešić” donela srebro u futsalu

„Učenici OŠ „Ljuba Nešić“ su predvođeni profesorom Bojanom Živkovićem na takmičenju u Novom Sadu osvojili 2. mesto u futsalu.

OŠ „Ljuba Nešić“ predstavljali su sledeći igrači u četiri kruga takmičenja: Lazar Gligorijević, Đorđe Janković, Petar Klinac, Miloš Đorđević, Alesandro Panić, Strahinja Sokić, Mihajlo Ćirić, Uglješa Nikolić i Ognjen Nikolić.

Rukometaši Tehničke škole takmičenje u Novom Sadu završili na 5. mestu sa učinkom od dve pobede i dva poraza.

Izabranici profesora Saše Jankovića bili u znatno težoj grupi sa ekipama Šapca i Zubinog Potoka, tradicionalno rukometnih sredina.

Delegaciju Zaječarskog školskog sporta (ZŠS) činili su pored navedenih predstavnika i takmičari u plivanju, stonom tenisu, streljaštvu. OŠ „Vuk Karadžić“ iz Velikog Izvora jedina je od seoskih škola sa teritorije Zaječara učestvovala na Olimpijskim igrama učenika. Oni su dali takmičare u streljaštvu, tradicionalno predvođeni profesorom fizičkog vaspitanja Dejanom Žikićem.

Medicinska škola imala je predstavnike u pet sportova, Ekonomsko-trgovinska i Tehnička škola u tri, a OŠ „Desanka Maksimović“ u dve sportske discipline.

Vredi istaći da je veliki broj obrazovnih ustanova iz Zaječara imao svoje predstavnike na Olimpijadi u Novom Sadu. Da bi se stiglo do Državnog takmičenja, mora se znati da je pre toga valjalo proći gradsko, okružno i naposletku međuokružno nadmetanje, što je zaista težak zadatak kada se zna da je trebalo osvojiti 1. mesta u konkurenciji najboljih ekipa i pojedinaca iz Niškog, Rasinskog i Topličkog okruga i gradova sa znatno većom bazom kao što su Niš i Kruševac, između ostalih.

ZaječarOnline/Glassporta.rs/O.B.

Dodaj komentar