Društvo Izdvajamo

Pesak se ponovo vadi sa Kraljevice, odbornici slučaj prijavili policiji

Atlas Servis - 24h pomoć na putu

Radovi i odvoženje peska pre mesec dana prekinuti su nakon pritiska javnosti, ali očigledno da je obustava bila samo privremena, pošto su bageri i kamioni u prethodna dva dana ponovo uočeni na istoj lokaciji, sa istom namerom.

Pre mesec dana nakon pisanja medija u žižu javnosti dospeo je slučaj iskopavanja peska na Kraljevici, na putu prema Zapadnoj tvrđavi. Radnici koji su radili na iskopavanju tada su nam rekli da pesak odatle voze za novi stadion i da imaju dozvolu od strane Gradske uprave, da bi gradonačelnik u svom maniru na fejsbuk profilu ovakve navode demantovao, objasnivši da se radi o „rekultivaciji zemljišta“ koju su pristali da urade izvođači radova na novom stadionu.

„Ovakvi radovi, posebno kada ne koštaju ni dinara iz javnih sredstava, nikada nisu bili podložni izdavanju bilo kakvih dozvola i spadaju u domen redovnog održavanja pomenute lokacije“, tada je napisao Ničić.

Ipak, iako prema Ničićevim rečima u ovom slučaju nije bilo nikakvog kršenja zakona, sa „rekultivacijom“ se stalo i teška mehanizacija sklonjena je sa lica mesta.

Odbornik u gradskom parlamentu, Uglješa Đuričković, tada je najavio da će GG „ZAokret019“ podneti krivične prijave protiv odgovornih zbog dešavanja na Kraljevici.

Tačno mesec dana kasnije sa „rekultivacijom“ je nastavljeno. Ponovo su na istom mestu uočeni bageri i kamioni koji odvoze pesak sa pomenute lokacije.

Odbornici Miloš Stojadinović i Uglješa Đuričković obišli su radnike na iskopavanju kako bi ih upitali zbog čega se ponovo ovakvi radovi odvijaju na Kraljevici.

„Odvozimo pesak za potrebe izgradnje novog stadiona“, još jednom su isti odgovor dali radnici na licu mesta.

Ovakav odgovor ponovo povlači pitanje da li je gradonačelnik Ničić govorio istinu kada je radove pravdao sanacijom i rekultivacijom ovog poteza.

Odbornici su radnicima postavili pitanje da li imaju neku dozvolu za radove koje izvode, na šta su oni odgovorili da su samo radnici.

„Ja to stvarno ne znam, ja sam ovde samo radnik. Mogu da pozovem izvođača radova“, rekao je jedan od radnika .

Oni su potvrdili da su samo u toku dana kada je razgovor obavljen do stadiona prevezeno preko 150 tona peska.

Ni osoba koja se predstavila kao izvođač radova nije dala odgovor na pitanje ko je dozvolio da se vrše ovakva iskopavanja i odvoženje peska sa lokacije do gradilišta novog stadiona.

Odbornici su pozvali policiju kako bi prijavili krađu peska sa Kraljevice, patrola je ubrzo stigla, legitimisala izvođača radova, a Đuričković i Stojadinović u Policijskoj upravi dali su izjave i zvanično prijavili iskopavanje.

„Danas smo zajedno sa kolegom odbornikom Uglješom Đuričkovićem zaustavili još jedan pokušaj nezakonitog iskopavanja na Kraljevici. Kada smo stigli na područje gde je vršeno iskopavanje zatekli smo kamione i bager koji utovaruje pesak u njih. Radnici su sami priznali da se pesak odvozi na stadion u velikim količinama, da ne poseduju nikakve papire, već da imaju samo usmenu dozvolu za iskopavanje, ali nisu hteli da kažu ko je izdao tu usmenu dozvolu. Našom pojavom prestali su sa radovima, mi smo sve prijavili PU Zaječar, podneli prijave i naglasili im da od njih očekujemo da dalje radove spreče. Ako se ne prestane sa radovima upozorili smo ih da će građani morati da se organizuju i sami odbrane našu Kraljevicu“, rekao je Stojadinović.

Podsećamo, nakon što su iskopavanja vršena prvi put pre mesec dana sa radovima se prestalo nakon pisanja medija. Sada, radovi su ponovo započeti i pored podnetih krivičnih prijava, a videćemo da li će nakon što je javnost o tome obaveštena, oni biti još jednom obustavljeni.

Dodaj komentar