foto:rdaiomagnum.rs

U Zaječarskom upravnom okrugu održan je radni sastanak na temu “Multimodalni saobraćajni koridor – Istok”.

Sastanku su pored Vladana Paunovića, načelnika Zaječarskog upravnog okruga prisustvovali i Aleksandar Đokić, načelnik Braničevskog upravnog okruga, kao i Miroslav Knežević, načelnik Borskog upravnog okruga i Nenad Čolović, autor projekta “Multimodalni saobraćajni koridor – Istok”.

Prema rečima Vladana Paunovića, načelnika Zaječarskog upravnog okruga, značaj Multimodalnog saobraćajnog koridora – Istok, koji treba da poveže zapadnu i južnu Evropu preko Srbije i Timočke krajine sa istokom i Azijom, je izuzetno veliki.

“Multimodalni saobraćajni koridor – Istok” uvršten je u idejni plan razvoja Srbije 2015-2025. Ono što je najbitnije je to da se trenutno radi na odobravanju sredstava kako bi se ovaj idejni projekat realizovao. Pomenuo bih da će u relizaciju ovog projekta biti uključeni i predstavnici Rumunije i Bugarske, s obzirom da je to koridor koji prolazi preko njihove teritorije“, rekao je Paunović.

„U narednom periodu održaćemo i medijsku prezentaciju u Beogradu, na kojoj ćemo predstaviti širi značaj svega ovoga što se trenutno pokreće i na čemu se radi“, dodao je Paunović.

Izvor: radiomagnum.rs

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here