U krugu Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod“ Zaječar odlazeći direktor pomenutog preduzeća Marko Paunović održao je jutros zbor sa radnicima, kako bi ih obavestio o finansijskom poslovanju preduzeća u proteklih 5 godina, kao i o stanju u kome se ono trenutno nalazi.

Na dan 15. mart 2019. godine Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ Zaječar nema ni dinar dospelih obaveza, a svojim zaposlenima duguje samo jednu zaradu. Međutim, potraživanja ovog komunalnog preduzeća, prema rečima odlazećeg direktora Vodovoda Marka Paunovića iznose više od 130 miliona dinara, od čega 60 miliona duguju privreda i budžetski korisnici, a ostalo je dugovanje građanstva.

“ Aprila 2010. godine po zvaničnim statističkim podacima JKP “Vodovod” ukupno je dugovao ka dobavljačima, državi, ka osnivaču, ka zaposlenima 68,3 miliona dinara.

JKP “Vodovod” je 2014. godine, 1. januara, dugovao 75 miliona dinara, a danas JKP “Vodovod” ne duguje nikome ništa. Danas imamo više od 130 miliona potraživanja, ali takođe možemo da kažemo da smo dobar deo starih potraživanja iz prethodnog perioda uspeli da naplatimo“, istakao je Paunović.

On je istakao da za proteklih 5 godina JKP „Vodovod“ prolazilo kroz izuzetno turbulentan period, ali da je cilj svih zaposlenih bio da se održi stabilnost funkcionisanja preduzeća. Paunović je demantovao navode da će zaječarski Vodovod biti ugašen.

„Nadam se da ono što smo mogli da čujemo prethodnih dana u nekim lokalnim medijima o gašenju JKP “Vodovod”, da je to loše iznesena informacia i da do toga neće doći.

U ovom trenutku JKP “Vodovod” nema nijedan dinar dospelih obaveza, a svojim zaposlenima duguje samo jednu zaradu i potražuje više od 130 miliona dinara.

Mislim da smo u prethodnih 5 godina u potpunosti ispunili ono zbog čega smo osnovani. Ovo preduzeće posluje na zdravim osnovama i ima sve uslove da postane vodeće komunalno preduzeće u ovom gradu“, istakao je Paunović.

JKP „Vodovod“ Zaječar ove godine proslavlja 62 godine poslovanja. Pomenuto preduzeće ima 120 zaposlenih, u poslednjih 5 godina imalo je više od 20 miliona kubika zahvaćene vode, više od 15 milona kubika plasirane vode ka krajnjim potrošačima, i preko 7 hiljada intervencija na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.

Podsećamo, na sednici Gradskog veća 14. marta članovi veća predložili su novog vršioca dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Zaječar. Umesto dosadašnjeg direktora Marka Paunovića, kome je istekao mandat, funkciju v.d. direktora trebalo bi da preuzme Nikola Šarčević, diplomirani inženjer geologije za hidrogeologiju iz Zaječara.

O ovoj odluci konačni sud daće odbornici Skupštine grada na današnjem zasedanju.

Pogledajte obraćanje Marka Paunovića, odlazećeg direktora JKP „Vodovod“ Zaječar :

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here