Srbija

Paraćin: Odbornici naprednjaka prespavali u skupštinskoj sali iz koje su mogli da izađu kad god požele

U petak, 12. aprila oko 14 sati grupa aktivista i odbornika Srpske napredne stranke nasilno je ušla u zgradu opštine Paraćin i uputila se ka predsedništvu i skupštinskoj sali bez ikakvih zahteva. To je dovelo do problema u radu opštinskih službi koje pružaju građanima razne usluge, a zatim je niz događaja zloupotrebljen za okušaj da se, na nacionalnom nivou, medijskim “spinom” rukovodstvo opštine Paraćin, potpuno neopravdano predstavi “fašistima” koji drže “zaključane” odbornike SNS u zgradi opštine.

Nakon što su 12. aprila oko 14 sati odbornici naprednjaka u zgradi Opštine Paraćin svojevoljno ušli, nakon četiri sata poželeli su da u skupštinskoj sali i prespavaju, iako su u svakom trenutku mogli da izađu, što je bilo vidno i kada se odbornik SNS Milan Ilić slobodno šetao po zgradi opštine i raspravljao sa predsednikom opštine Sašom Paunovićem.

Dok su najviši predstavnici Srpske napredne stranke 12. aprila poručili da će “telima” braniti institucije od opozicionih predstavnika, njihovi aktivisti i simpatizeri pomenutog dana u Paraćinu, opštini na čijem se čelu nalazi opozicija, ušli su u prostorije skupštine i odlučili da tu i ostanu.

Bez ikakvih zahteva, ali sa transparentima u rukama na kojima je pisalo: “Želimo pristojan Paraćin”, “Lopovi”, “Paune vrati pare narodu”, “Izdajnik države”, aktivisti naprednjaka okupirali su salu za skupštinske sednice, međutim i pored takvog upada posluženi su sokom i kafom.

Žalbe na tretman

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Paraćin u saopštenju je naveo da je predsednik opštine Saša Paunović zaključao odbornike te stranke koji su ušli u prostoriji opštine, skinuo ručke sa vrata od prostorija u kojima su se nalazili, zaključao toalete i sprečio ih da koriste vodu. Paunović je tom prilikom nazvan “fašistom”.

“Iz sale su mogli da izađu u svakom trenutku , jer nisu bili zaključani, a kamere su snimile i odbornika SNS-a Milana Ilića kako slobodno šeta zgradom”, izjavio je Paunović za medije.

Nešto kasnije već deo aktivista Srpske napredne stranke napustio je salu, dok su se neki usput poslužili slatkim paketima namenjenim učenicima i sportistima, a u sali su ostali jedino odbornici SNS-a, koji su odlučili tu i da prenoće.

Predsednik SO Dragan Mitić izjavio je za medije da je saznao da je reč o nezadovoljnim radnicima preduzeća “Eurolin”, koje nije dobilo subvencije za prevoz za ovu godinu, jer su odbornici smatrali da sredstva treba utrošiti na dugoročne investicije.

Predsednik SO Mitić je potom sazvao vanrednu sednicu skupštine opštine, na kojoj su odbornici usvojili zaključke o nasilnom upadu aktivista SNS u zgradu opštine.

Po završetku sednice i dalje, bez ikakvog zahteva, nekoliko odbornika SNS-a ostaje u sali i odlučuje da tu i prenoći. Iz sale su mogli da izađu u svakom trenutku, jer nisu bili zaključani, a kamere su snimile odbornika SNS Milana Ilića kako slobodno šeta gradom.

Otpušteni “staklarci” otpustili Jovanova

12. aprila oko 19 časova ispred zgrade Opštine Paraćin bivši radnici “Staklare” su se okupili, jer su saznali da će se lokalnim aktivistima Srpske napredne stranke ispred zgrade opštinske uprave obratiti neko od visokih stranačkih funkcionera.

Radnici Staklare tom prilikom želeli su da direktno od predstavnika vodeće političke političke stranke u Srbiji zatraže odgovore na pitanja u vezi situacije u kojoj se njihovo preduzeće nalazi više od 19 meseci.

Međutim, pomenute večeri potpredsednik Srpske napredne stranke u Paraćinu Milenko Jovanov obradio se samo okupljenim aktivistima te stranke ispred zgrade opštine, ignorišući zahteve okupljenih otpuštenih radnika Srpske fabrike stakla.

Bivši staklarci nije udostojio radnike, niti odgovorio na njihova pitanja, pa je ubrzo prešao u zgradi preko puta opštine, prenose mediji.

Dodaj komentar