fbpx
Srbija

PARAĆIN: Članstvo u SNS-u i poreklo sa Kosova i Metohije najbolje „preporuke“ za poslove u republičkoj nadležnosti

Saša Bacić, v.d. direktor Opšte bolnice Paraćin

Poreklo sa Kosova i Metohije godinama je odlična referenca za dobijanje rukovodeđih pozicija u Elektrodistribuciji, Pošti, odnosno bolnici u Paraćinu. Poslednji primer ovakve prakse je imenovanje dr Saše Bacića za vršioca dužnosti Opšte bolnice.

Sudeći po načinu odabira rukovodećih kadrova najvećih firmi sa republičkog platnog spiska proteklih godina u Paraćinu, poreklo sa Kosova i Metohije izgleda da igra bitnu ulogu. Do sada iz takozvanog „kosovskog lobija“ put do državnog posla su pronašli: Miomir Popović, direktor EDS- a u Paraćinu, Zvonko Carević, upravnik Pošte i pomenuti Saša Bacić, kao vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice.

Društveni i politički uticaj  tzv „kosovskog lobija“ leži i u visokim pozicijama njihovih članova u hijarahiji SNS-a. Većina kadrova ove interesne grupe, sem zajedničkog porekla povezuje i nekadašnje članstvo u stranci Ujedinjenih regiona Srbije, odnosno G17 plus.

Upravo je i politički put novog v.d. direktora Opšte bolnice, Saše Bacića, vodio preko URS-a (na čijioj listi je 2012. godine bio kandidat za odbornika), do prelaska u Srpsku naprednu stranku, zajedno sa Vesnom Petrović, poverenicom naprednjaka u Paraćinu i Bojanom Veljkovićem, novim predsednikom Upravnog odbora Opšte bolnice.

Tenzije između starih naprednjaka i preletača

Unutar odbora SNS-a u Paraćinu postoji netrpeljivost između „starih članova“ i „preletača“, u kojoj osim neslaganja povodom raspodele javnih funkcija, postoje i optužbe za nepotizam, upućene na adresu „preletača“ u kojoj tzv „kosovski lobi“ igra dominantnu ulogu.

Povod  za ove optužbe unutar SNS-a leže u tvrdnjama da je Zvonko Carević  preko svoje funkcije direktora Pošte članovima svoje porodice takođe obezbedio državne poslove.

U svemu navodno bitnu ulogu u delegiranju kadrova na najbitnija mesta državnih preduzeća ima Zdravko Mihić, novoizabrani poverenik za SNS u Paraćinu, čija je uloga da pronalazi put do direktorskih fotelja članovima takozvanog kosovskog lobija.

Dodaj komentar