fbpx

PARAĆIN: Članstvo u SNS-u i poreklo sa Kosova i Metohije najbolje „preporuke“ za poslove u republičkoj nadležnosti

Preporuka:

Oblačno, vetrovito i malo hladnije

U sredu će u većem delu zemlje biti oblačno, vetrovito i malo hladnije, ujutro i pre podne sa kišom....

Pored Zemlje će danas proleteti tri asteroida

Pored Zemlje će danas proleteti tri asteroida, od kojih je "Nasa" dva primetila tek prošlog vikenda. Prvo će proći najveći...

Varljiva jesen, temperatura do 13 stepeni

Danas će ujutro i pre podne biti umereno i potpuno oblačno, samo ponegde s kratkotrajnom, slabom kišom, a posle...
- Reklama -

Poreklo sa Kosova i Metohije godinama je odlična referenca za dobijanje rukovodeđih pozicija u Elektrodistribuciji, Pošti, odnosno bolnici u Paraćinu. Poslednji primer ovakve prakse je imenovanje dr Saše Bacića za vršioca dužnosti Opšte bolnice.

Sudeći po načinu odabira rukovodećih kadrova najvećih firmi sa republičkog platnog spiska proteklih godina u Paraćinu, poreklo sa Kosova i Metohije izgleda da igra bitnu ulogu. Do sada iz takozvanog „kosovskog lobija“ put do državnog posla su pronašli: Miomir Popović, direktor EDS- a u Paraćinu, Zvonko Carević, upravnik Pošte i pomenuti Saša Bacić, kao vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice.

Društveni i politički uticaj  tzv „kosovskog lobija“ leži i u visokim pozicijama njihovih članova u hijarahiji SNS-a. Većina kadrova ove interesne grupe, sem zajedničkog porekla povezuje i nekadašnje članstvo u stranci Ujedinjenih regiona Srbije, odnosno G17 plus.

Upravo je i politički put novog v.d. direktora Opšte bolnice, Saše Bacića, vodio preko URS-a (na čijioj listi je 2012. godine bio kandidat za odbornika), do prelaska u Srpsku naprednu stranku, zajedno sa Vesnom Petrović, poverenicom naprednjaka u Paraćinu i Bojanom Veljkovićem, novim predsednikom Upravnog odbora Opšte bolnice.

Tenzije između starih naprednjaka i preletača

Unutar odbora SNS-a u Paraćinu postoji netrpeljivost između „starih članova“ i „preletača“, u kojoj osim neslaganja povodom raspodele javnih funkcija, postoje i optužbe za nepotizam, upućene na adresu „preletača“ u kojoj tzv „kosovski lobi“ igra dominantnu ulogu.

Povod  za ove optužbe unutar SNS-a leže u tvrdnjama da je Zvonko Carević  preko svoje funkcije direktora Pošte članovima svoje porodice takođe obezbedio državne poslove.

U svemu navodno bitnu ulogu u delegiranju kadrova na najbitnija mesta državnih preduzeća ima Zdravko Mihić, novoizabrani poverenik za SNS u Paraćinu, čija je uloga da pronalazi put do direktorskih fotelja članovima takozvanog kosovskog lobija.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

„Bliskost“ u Dubočanu

Anasambl zaječarskog teatra gostovaće u ponedeljak, 25. novembra u Dubočanu, gde će u Domu kulture izvesti predstavu „Bliskost“ Patrika Marbera u režiji Snežane Udicki.  Koreograf...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: