Društvo Izdvajamo Servisne informacije Srbija

OVO JE KLJUČAN TRIK! Kako da klima uređaj bolje radi u automobilu

OVO JE KLJUČAN TRIK! Kako da klima uređaj bolje radi u automobilu

Vrućine nikako da prestanu, pa je i dalje potrebno da palimo klima uređaj, bilo u svom domu, bilo u kolima.  No, pri upotrebi klima uređaja u svom automobilu, mnogi često prave greške koji dovode do smanjenja njihove efikasnosti.

Mnogi klima uređaji u vozilima trpe zbog nekvalitetnog održavanja pa je kod nekih marki automobila potrebno zameniti filter klime već nakon 15.000 kilometara. Tako će klima efikasnije raditi, a sprečite će i širenje buđi i bakterija, piše Revija HAK.

Bolje je prilikom ulaska u automobil otvoriti vrata i prozore pre nego što uključite klima uređaj. Ovim jednostavnim postupkom temperatura se može značajno smanjiti. Nakon što se automobil proluftira, možete da uđete, zatvorite vrata i prozore i uključite klima uređaj.

Da bi se postigla ravnomerna raspodela protoka vazduha, ventilacioni otvori bi trebalo da budu usmereni prema gore, a ne prema licima putnika. Još bolje je uključiti ventilacione otvore koji idu uz šoferšajbnu. Ovim jednostavnim postupkom vazduh bolje struji kroz unutrašnjost automobila.

OVO JE KLJUČAN TRIK

Neposredno nakon ulaska u automobil, može biti korisno uključiti unutrašnju recirkulaciju na nekoliko minuta jer će to još brže ohladiti kabinu automobila. Nakon par minuta uključite dovod spoljašnjeg vazduha. To će omogućiti sistemu da ravnomernije i efikasnije rasporedi protok vazduha.

U nekim predelima i leti može biti prilično sveže ujutru. Međutim, često je pametno odmah uključiti klima uređaj. To sprečava zamagljivanje prozora kad spoljašnja temperatura počne lagano da raste, zaključuje Revija HAK.

Zajecaronline.com/Hypetv.rs/M.A/N.A

 

Dodaj komentar