Društvo

Otvorena likovna izložba Daniela Miletića “Zvuk planina” u Radul begovom konaku

Likovna izložba, “Zvuk planina”, zaječarskog samoukog slikara Daniela Miletića, otvorena je večeras u 19 sati u Radul begovom konaku.

Daniel Miletić rođen je 14. decembra 1971. godine u Zaječaru. Bavi se slikarstvom već dugi niz godina, samouk je, a svoju ljubav prema ovoj grani umetnosti prikazuje na petoj samostalnoj izložbi.

“Ovu izložbu sam uradio u duhu planinskih pejzaža, inspirisan isključivo onim što sam lično video. Ovo nisu tuđe slike, niti slike nekih dronova, već samo ono što sam lično video i doživeo. Stara planina, Suva planina, Stol, Rtanj…uvek kada sam u mogućnosti boravim tamo jer se osećam prijatno i ispunjeno”, rekao je Miletić.

Milteić je svoje izložbe predsavljao u Zaječaru i Boljevcu, a nada se da će u nekom narednom periodu svoje slike prikazati i u drugim delovima Srbije.

Bilo da nam donosi zvuk prirode ili modernih gradova, umetnik u svoj dela unosi zvuk sopstvenog bića pretočen u boju, a svežina boje, naglašena perspektiva i lakoća u pokretu kičice ukazuju na neiscrpnu energiju koju Daniel nosi u sebi.

Izložba će trajati do 13. ili 14. jula, a svi ljubitelji planinskih pejzaža moći će da Danielove slike do tada pogledaju u Radul begovom konaku u Zaječaru.

Dodaj komentar