hor
foto: radimagnum.rs

Medjunarodni sajam „Zdravo, domaće, prirodno“ svečano je otvoren danas u Zaječaru.

Po broju izlagača iz Srbije, zemalja okruženja i EU zemalja, ovogodišnji Sajam prevazilazi sve dosadašnje manifestacije ovog tipa i na najbolji način promoviše naš region.

Brojnim posetiocima sajma na svečanom otvaranju obratio se danas direktor Regionalne privredne komore u Zaječaru, Dejan Tošić:
„Uspeli smo da ovogodišnji sajam podignemo na jedan viši nivo, samim tim što ove godine imamo preko 250 izlagača iz Srbije ali i inostranstva. Sajam „sa dušom“ kako ga nazivaju je medjunarodnog karaktera i sa zadovoljstvom možemo predstaviti i poželeti dobrodošlicu izlagačima iz Slovačke, Danske, Italije, Grčke, Rumunije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine kao i izlagačima iz svih krajeva naše zemlje.“

Uspešan početak sajma kao i dobrodošlicu svim prisutnima poželeo je i Episkop Timočki Ilarion:
„Slogan ove manifestacije koja traje već nekoliko godina „Zdravo, domaće, prirodno“ je slogan koji okuplja sve nas i motiviše da nastavimo sa ovakvom tradicijom. Zahvaljujući ovakvoj manifestaciji mnogim ljudima širom sveta pružamo gostoprimstvo, ali i mogućnost da predstave svoje proizvode i daju svoj doprinos ovom sajmu u skladu sa svojim mogućnostima.“

Ova jedinstvena manifestacija održava se sa ciljem promocije tradicionalnih, domaćih proizvoda i prava je prilika za širenje tržišta prirodnih proizvoda, povećanje proizvodnje i plasmana, ali i za razmenu znanja i iskustava.

Svi zainteresovani posetioci mogu u toku današnjeg dana i sutra posetiti sajam koji se održava u sali Nacionalne agencije za regionalni razvoj – NARR i na otvorenom, na zaječarskom Trgu.

Istovremeno, po prvi put u Srbiji, u Zaječaru se organizuje Balkanski skup privrednih komora sa prostora ex-YU i zemalja u okruženju. Organizator je Regionalna privredna komora Zajecar.

Izvor: radiomagnum.rs

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here