Sport

Otvoren poziv osobama sa invaliditetom da se oprobaju u streljačkim disciplinama

FOTO: podunavlje.info
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Invalidna lica koja žele i mogu da se bave streljačkim sportom imaće priliku da u naredna 3 meseca učestvuju u trenažnom procesu u okviru projekta „Sport za sve“ koji je Sportsko-streljačko streličarskom klubu „Timok 1887“ u Zaječaru nedavno od strane lokalne samouprave.

Streljaštvo kao moderni sport razvilo se tek u XIX veku, a 1890. godine počelo je gađanje pištoljem. Ono je brzo pronašlo svoj put u svetu sporta, te se na 1. Olimpijskim igrama u Atini 1896. godine već našlo na programu takmičenja.

Sportsko-streljačko streličarski klub „Timok 1887“ u Zaječaru postoji dugi niz godina i trenutno broji oko 50 aktivnih članova, među kojima najviše ima školske dece.

Relizacija projekta „Sport za sve“ pored aktivnih članova trebalo bi da u naredna 3 meseca okupi i 10-k novih aktivista koji bi kroz obuku naučili osnove strelaštva.

Prema rečima Dragoslave Đokić, predsednice streljačkog kluba „Timok 1887“ iz Zaječara ilj projekta jeste da se u trenažni proces uključe i invalidna lica koja žele i mogu da se bave streljačkim sportom.

“ Odobren nam je projekat “Sport za sve“, kojim smo tokom prošle godine konkurisali u Gradskoj upravi.

Cilj je da se u trenažni proces uključe i invalidna lica koja žele i mogu da se bave streljačkim sportom.

Prijavljivanje je bilo do 22. februara u Inbox, međutim javilo nam se samo troje zainteresovanih.

Mesta tokom obuke ima još za 7 građana i građanki koji će tri meseca, dva puta nedeljno trenirati i moći da nauče sve o osnovama streljačkih veština vazdušnim oružjem“, istakla je Đokić.

Prema njenim rečima, nakon završene obuke biće organizovano i završno takmičenje, gde će se videti ko je obuku najbolje savladao.

Zainteresovane osobe sa invaliditetom mogu se prijaviti preko facebook stranice Sportsko streljačko streličarskog kluba „Timok 1887“ kako bi besplatno tokom tri meseca učili osnove streljaštva.

Dodaj komentar