fbpx
Društvo

OTEŽAN PREVOZ PUTNIKA ZBOG SNEGA: Otkazani autobusi do pojedinih zaječarskih sela

autobus
foto: www.atvbl.com

Zbog snežnih nanosa na pojedinim putnim pravcima, jedan broj autobusa koji saobraćaju do zaječarskih sela, jutros nije stigao do svojih odredišta.

Autobus koji saobraća do Marinovca i Zagrađa, od jutros je stigao samo do Vratarnice i Vrbice, potvrdila je za portal “Zaječar online” Dušica Matić iz agencije “Nikolić prevoz”.

Zbog neočišćenog puta, autobus nije otišao ni do Lasova i Planinice, a autobus za Šipikovo saobraća ovog jutra samo do Halova.

Autobus koji je inače putnike prevozio do Trnavca, danas je išao samo do Vražogrnca.

Gradski saobraćaj se odvija sa zakašnjenjem, zbog otežanih uslova.

Prema rečima Milana Milutinovića iz Dežurne službe za održavanje grada i lokalnih puteva, „Štrabag“ Zaječar, putevi se neprekidno čiste ali zbog snega i jakog vetra, na pojedinim deonicama ima snežnog nanosa, pa zbog toga pojedini autobusi danas nisu saobraćali do nekih zaječarskih sela.

„Tokom noći i u toku dana čišćene su ulice u Zaječaru, kao i putevi do Bratujevca, Leskovca, Gonje Bele Reke, Lenovca, Marinovca, Vratarnice, Zagrađa, zaseoka Stubal, Vrbice, Selačke, čišćeno je prema manastiru Suvodol, zatim do Borovca, Malog Jasenovca, Velikog Jasenovca, Male i Velike Jasikove, Čokonjara, Dubočana, Glogovice, Metriša, Tabakovca, Koprivnice, Brusnika.

Nastavićemo tokom celog dana i noći sa čišćenjem ulica prvog i drugog prioriteta, po prestanku padavina čiste se ulice III prioriterta ili kada se očiste ulice I i II prioriteta.

Mi čistimo neprekidno ali sneg pada i zbog vetra ima čestih nanosa, pa čak ni upotreba soli na pojedinim deonicama, ne deluje“, kaže Milutinović.

izvor: zaječaronline /radiomagnum/fira

 

1 komentar

Dodaj komentar