fbpx
Društvo

ZA OSMEH NA LICU I RADOST U SRCU: Rotari klub poklonio božićne paketiće deci bez roditeljskog staranja

radiomagnum.rs

Sa željom da pred najradosniji hrišćanski praznik, Božić obraduju naše najmlađe,  predstavnici zaječarskog „Rotari kluba“  podelili su ovih dana paketiće deci bez roditeljskog starateljstva Centra za socijalni rad u Zaječaru.

50-oro mališana do 12 godina dobilo je božićne paketiće uz želje članova Rotari kluba, da im ova godina bude lepša i bolja od prethodne.

Osmeh na licu, radost u srcu… sasvim dovoljni pokazatelji da je današnja akcija Rotari kluba i više nego značajna i uspešna.

radiomagnum.rs

Ovo potvrđuje i rukovodilac stručnih službi Centra za socijalni rad u Zaječaru, Biljana Milojević, koja kaže da je darivanje božićnih paketića za mališane poseban doživljaj i trenutak koji rado prepričavaju tokom čitave godine.

„Mi već duži niz godina sarađujemo sa Rotari klubom koji nam svake godine, uoči Božića, daruje paketiće za našu decu koja su u hraniteljskim porodicama. To su paketići koji stižu iz inostranstva, a našu decu, u ovim prazničnim danima, paketići veoma obraduju. Naša saradnja sa Rotari klubom se ne zasniva samo na ovome, mi imamo saradnju i kada su u pitanju studenti na porodičnom smeštaju, gde oni, pred svaku Novu godinu od Rotari kluba dobijaju jednokratnu stipendiju, koja njima takođe mnogo znači“, istakla je Biljana.

radiomagnum.rs

Prema rečima Slavoljuba Trajkovića, predsednika Rotari kluba Zaječar, ova humanitarna akcija je postala tradicija a tradiciju ne valja prekidati.

„Već 10 godina pomažemo Centru za socijalni rad, a posebno deci bez roditeljskog staranja.

podelili smo 50 paketića, a njih su napravila deca Evrope i ovo je već postalo tradicionalno.

Mi ne planiramo ovde da stanemo, već 3. maja, kada je slava Rotari kluba, dodelićemo najboljim maturantima zaječarskih srednjih škola računare ili tablete, zavisi od naših mogućnosti jer su oni naša perspektiva i nešto čime se Zaječar sigurno ponosi“, rekao je Trajković.

U hraniteljskim porodicama Centra za socijalni rad u Zaječaru je trenutno oko 70 mališana, a božićne paketiće Rotari kluba, dobila  su deca do 12 godina.

preuzeto: radiomagnum.rs

Dodaj komentar