Društvo Izdvajamo Politika

Organizatoru protesta u Zaječaru kazna od 10.000 dinara zbog lepljenja nalepnica (FOTO)

Nemanja Veljković, organizator protesta #1od5miliona u Zaječaru, kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 dinara zbog toga što su učesnici skupa lepili nalepnice sa neispunjenim obećanjima Boška Ničića, na zgradi komiteta.

Kako stoji u prekršajnoim nalogu odeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju  Gradske uprave Zaječar, učesnici skupa #1od5miliona, a čiji je organizator i vođa Nemanja Veljković lepili su nalepnice sa određenim natpisima na stubovima i fasadi zgrade bivšeg komiteta.

U nalogu takođe stoji da se povodom istog prekršaja ne izdaje nijednom drugom licu prekršajni nalog.

Prema rečima pravnog zastupnika organizatora protesta u komunalnoj policiji im je rečeno da se sve radi po nalogu gradonačelnika Boška Ničića.

Zaječar je u očajnom stanju, na ulici nema nasmejanih ljudi, mladi odlaze, teško se živi, ali se u društvu o problemima ne razgovara. Na većini lokalnih medija već 15 godina ne možete saznati skoro ni o jednom problemu u gradu, imate samo hvalospeve, bombastične najave, prazna obećanja…

Zato smo odlučili da sakupimo sva neispunjena obećanja data u poslednjih 15 godina i odštampali smo nalepnice sa tim lažnim obećanjima koje su građanima podeljene na samom protestu – rekao je Nemanja Veljković u izjavi za Zaječar Online.

On ističe da je zgrada komiteta oduvek bilo mesto gde su isticane političke parole, pogotovu u izbornim kampanjama kada se svakodnevno na tom zidu smenjuju plakati svih političkih opcija i naglašava da mu nije poznato da je neko u prošlosti zbog toga kažnjen.

Bošku Ničiću očigledno ne prija da se građanima pruži mogućnost da se podsete kakva je sve obećanja davao u prethodnih 15 godina a ništa od toga nije ispunjeno. On je kriv što smo prinuđeni da lepimo njegove laži, da nije lagao mi ne bi smo imali šta da kažemo – zaključuje Veljković.

Kaznu će platiti u predviđenom roku, a kako je istakao svi koji učestvuju u organizaciji složno su prihvatili da se trošak podeli ali je takođe doneta odluka da se odštampa još više nalepnica, jer istina mora izaći na videlo!

Veljković je pozvao sve Zaječarce koji su nezadovoljni stanjem u gradu i državi da u što većem broju izađu na sledeći, 11. po redu, građanski protest #1od5miliona koji se održava u petak 29. marta od 19h na Trgu Nikole Pašića u Zaječaru.

2 komentara

  • hajde ljudi da prvo srusimo ovog djubretara boška!!!mnogi ne izlaze bas zbog toga sto se on u svemu najmanje spominje..pitajte ga koliko cesto se sastaje sa geometrom slavoljubom i kumom iz lazarevca u piceriji MS na ručkove i sta sve mute?odjednom se i slavoljub obogatio pa od jednog krsa koji je vozio pogledajte sta sada vozi!!!

Dodaj komentar