Društvo Izdvajamo

FOTO DANA: Zgrada nekadašnjeg Komiteta u Zaječaru u znaku SNS-a

FOTO: Zaječar online

Zgrada nekadašnjeg Komiteta u centru Zaječara, u kojoj se inače nalaze sedišta Gradskih odbora Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, minulog vikenda osvanula je u bojama srpske zastave i sa vidnim partijskim obeležjima SNS-a.

I dok neki građani slute da je zgrada oslikana zbog najavljenog dolaska ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović u Zaječar, drugi smatraju da je to trebalo biti urađeno prilikom posete Predsenika Vučića našem gradu.

U svakom slučaju, na jednom od zidova zgrade Nekadašnjeg komiteta u Krfskoj ulici nacrtana je Narodna, a ne Državna zastava (s obzirom da na srpskoj trobojci nema oslikanog grba).

Na osnovu Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije, članom. 28. i 29. upotreba Narodne zastave je dozvoljena u sledećim slučajevima:

Na ulazu u zgradu komiteta još evidentnije ispisan je grafit „Budućnost Srbije Zaječar“.

S druge strane, pri samom vrhu zgrade, tik uz fotografiju Ivice Dačića, predsednika SPS-a i dr Mirka Nikolića, predsednika zaječarskih socijalista stoji pocepana zastava Socijalističke partije Srbije.

Podsećamo, davne 2000. godine maja meseca jedan od aktivista tadašnjeg „Otpora“ na istom mestu je ispisao parolu „OTPOR BRE!“, zbog čega je procesuiran i krivično, zbog, kako je tada navedeno, oštećenja tuđe imovine.

Pored novčane kazne platio je i da se taj natpis prekreči.

Nedavno je i Nemanja Veljković, organizator protesta #1od5miliona u Zaječaru, kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 dinara zbog toga što su učesnici skupa lepili nalepnice sa neispunjenim obećanjima Boška Ničića, na zgradi komiteta.

Hoće li nadležne komunalne službe reagovati i u ovom slučaju oštećenja tuđe imovine?!

2 komentara

  • hajde komunalci gde ste sada!!! pokucajte na vrata svevišnjem ako smete.kuc..kuc…sram vas bilo..

  • Zgrade u celoj Srbiji bivseg komiteta SK, preuzele su ozloglasene stranke. SPS-a, stranke koja je ovu zemlju, pored ostalog, uvela u rat.I , evo sada i SNS, hibridna stranke crno- zute koalicije. Treba sve te zgrade prodati, a pare prebaciti na racun Crvenog krsta, ili neke humanitarne organizacije. Nisu oni nikakvi naslednici-sledbenici , sve te ozloglasene zgradevizgradio je narod.
    Smrt fasizmu, sloboda narodu!

Dodaj komentar