Društvo

OPSD „Dragan Radosavljević“ obeležilo 60 godina uspešnog rada

opsd dragan radosavljević
foto: radiomagnum.rs

Omladinsko planinarsko smučarsko društvo „Dragan Radosavljević“ u subotu, 04. decembra proslavilo je značajan jubilej, 60 godina postojanja i uspešnog rada.

Manifestacija obeležavanja 60 godina postojanja počela je polaganjem venaca na grobnici Dragana, Perside i Živote Radosavljevića, dok je u subotu usledio tradicionalni uspon na Dudicu kod Gamzigradske banje.
Istog dana, u okviru svečane manifestacije u Omladinskom centru dodeljene su diplome i zahvalnice istaknutim članovima društva kao i institucijama koje su pomogle i doprinele radu ovog planinarskog društva.

Miroslav Žikić, predsednik Omladinskog planinarskog smučarskog društva rekao je da je prošlo 60 godina od osnivanja i uspešnog rada i na kratko se osvrnuo na sam početak društva.
„Kao ogranak Ekonomske škole pod nazivom Omladinsko planinarsko društvo „Ljuba Nešić“ 1952. godine društvo počinje sa radom. Tri godine kasnije, tačnije 1955. godine od Planinarskog saveza Srbije dobijamo zvaničnu dozvolu da se tadašnji ogranak osamostali i postane društvo, a od decembra 1964. godine, društvo pod nazivom „Moše Pijade“, dobija još jednu dozvolu, kada zbog prerane smrti Dragana Radosavljevića, istaknutog člana društva društva, da se preimenuje u Omladinsko planinarsko smučarsko društvo „Dragan Radosavljević“, pa evo sve do danas društvo sa velikim ponosom nosi taj naziv“, kaže Žikić.

Omladinsko planinarsko smučarsko društvo „Dragan Radosavljević“ danas broji oko šezdeset članova, a novina je da ponovo radi ogranak u Ekonomskoj školi koji će, prema rečima Miroslava Žikića sigurno doprineti boljem radu, ali i podmladiti društvo.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar