Društvo Izdvajamo

Operacija uspela, mali Nemanja se uspešno oporavlja

Nemanja Jovanović (5) iz Zaječara vratio se iz Nemačke, nakon što mu je uspešno urađena operacija deformiteta kičmenog stuba. Zahvaljujući ljudima dobre volje koji su Nemanji i njegovim roditeljima pomogli da prikupe neophodna finansijska sredstva, ali i vrhunskom timu lekara koji je brinuo o dečakovom zdravlju, operacija je uspela i Nemanja će imati detinjstvo kao i sva druga deca.

Nakon skoro 5 meseci provedenih u Hamburgu na lečenju, Nemanja se u rodni Zaječar napokon vratio sa mamom Jelenom. Izuzetno složen i rizičan zahvat operacije kičmenog stuba Nemanji je na dečijoj klinici „Altona“ u Hamburgu odradio tim stručnjaka i on se sada, prema rečima roditelja, iz dana u dan oseća sve bolje.

„Neca se posle operacije oseća se dobro. Postoji mali problem sa hodom, ali prema rečima lekara to je normalno i vremenom će uz fizikalnu terapiju sve doći u normalu“, kaže Ivica Jovanović, Nemanjin otac.

Iako mali Nemanja noću i dalje ima jake bolove, lekari kažu da je to deo postoperativnog toka, ali da je najvažnije da je mali Neca konačno zdrav.

„Operacijom je deformitet ispravljen 93% i vremenom će se ispraviti i tih 7%. Najvažnije je to da je moj sin sada zdrav, i da je operacija uspela“, kaže Nemanjin otac.

Porodica Jovanović zahvaljuje svima koji su pomogli da mali Neca ode na operaciju.

Podsećamo, od rođenja mali Nemanja Jovanović (5), bolovao je od kifoskolioze, deformiteta kičmenog stuba i jedina nada bila mu je operacija od 32.000 evra.

Nemanja je u Nemačku otputovao sredinom marta, a operisan je 23. jula 2019. godine u bolnici Altona u Hamburgu. Najpre mu je uklonjena Halo trakcija koju je nosio do operacije, a odmah nakon urađena je i operacija kičme.

Izvor: Glas Zaječara

1 komentar

  • Brz oporavak i neka se roditelji pobrinu da decak ima pristojnu i kratku frizuru. Decak je, nije devojcica.

Dodaj komentar