Društvo

Okončan postupak likvidacije nad Sportsko poslovnim centrom „Timok“ Zaječar

foto: zajecar.info
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Zaječarski odbornici u objedinjenom pretresu na sednici Skupštine grada većinom glasova usvojili su Nacrt Odluke o okončanju postupka likvidacije nad Sportsko poslovnim centrom „Timok“ DOO Zaječar u likvidaciji.

Nad pomenutim centrom, a na osnovu Odluke o ukidanju SPC „Timok“ DOO, od 25.7.2018. godine, pokrenut je postupak likvidacije.

Na poslednjoj sednici Gradskog veća izvestilac Ivan Ristić kazao je da je u periodu od 9. do 20. avgusta 2018. godine utvrđen spisak poverilaca i izvršena ekspedicija obaveštenja za prijavu potraživanja na ukupno 72 adrese poznatih poverilaca.

„Počev od 23.8.2018. godine započeti su poslovi evidentiranja i obrade prispelih prijava potraživanja, a 6. decembra u zakonskom roku, završena je izrada i osnivaču je prosleđen početni likvidacioni bilans SPC „Timok“ u likvidaciji.

Skupština grada je na sednici održanoj 17. decembra prošle godine usvojila likvidacioni bilans. Od dana registracije odluke o pokretanju postupka likvidacije SPC „Timok“ nije preuzimao nove poslove, samo poslove vezane za sprovođenje likvidacije. Na dan sačinjavanja ovog izveštaja, nema neizmirenih potraživanja, a protiv SPC „Timok“ se ne vode drugi postupci“, rekao je Ristić.

Kako je istakao, glavni dug izmiren je u visini od 54 miliona dinara, a na ime kamate je isplaćeno oko 8 miliona.

Odluku o okončanju postupka likvidacije nad SPC „Timok“ Zaječar zaječarski odbornici su izglasali većinom glasova.

POvezane teme:

Posle samo godinu dana DUPLIRANA DUGOVANJA SPC „Timok“ Zaječar: Pomenuto preduzeće dobilo novog likvidacionog upravnika!

RADE – A NE POSTOJE: Zašto Sportsko-poslovni centar „Timok“ ne odlazi pod stečaj?

 

Dodaj komentar