Hronika Izdvajamo

OJT Zaječar: Duplo više poginulih u saobraćajnim nesrećama, nego prošle godine

FOTO: zajecaronline.com

Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru, saopštilo je da je u toku ove godine skoro duplo više poginulih u saobraćajnim nesrećama, nego u 2019. godini.

Prema podacima Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru u toku 2019. godine na teritoriji grada Zaječara i opština Knjaževac i Boljevac, u saobraćajnim nezgodama stradalo je 6 lica, od kojih je jedno bilo maloletno.

U vremenskom periodu od 1.1.2020. godine do 18.12.2020. godine, na istoj teritoriji, u saobraćajnim nezgodama stradalo je 11 lica, od kojih je jedno bilo maloletno.

Uvidom u ove statističke podatke dolazi se do zaključka da je došlo do enormnog povećanja saobraćajnih nezgoda u kojoj su učesnici u saobraćaju izgubili živote.

Uzroci ovako teških saobraćajnih nezgoda uglavnom su povezani sa konzumiranjem alkohola i vožnjom u stanju pijanstva, kao i nepridržavanje osnovnih saobraćajnih propisa, kao što su prvenstvo prolaza i ograničenje brzine.

Nije bilo saobraćajne nezgode gde je tehnička neispravnost uzrokovala nastanak saobraćajne nezgode, već su sve saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom nastale usled ljudskog faktora, odnosno propusta učesnika u saobraćaju.

Ni pooštrena kaznena politika nije dala rezultate, navodi se u saopštenju OJT Zaječar.

Izvor: za.os.jt.rs

Dodaj komentar