fbpx

Održano predavanje za zaječarske pčelare

Preporuka:

Za promovisanje Gitarijade u Užicu Zaječar plaća 4 miliona dinara

Za promovisanje koncerta "Promo Gitarijada" koji bi trebalo da bude organizovan u Užicu Grad Zaječar platiće skoro 4 miliona...

Odbojka: Prekinuta serija nepobedivosti, Zaječarke pale u Leskovcu

Odbojkašice Zaječara doživele su prvi poraz u sezoni u derbiju kola, na gostovanju ekipi Leskovca maksimalnim rezultatom 3:0. Nakon fantastične...

Novi drvored u Kotorskoj ulici

Nakon ulice Pavla Ilića i Cara Dušana, sadnja drvoreda usledila je i u Kotorskoj ulici u Zaječaru. U pomenutoj...
- Reklama -

Društvo pčelara „Timok“ i Grad Zaječar održali su u sali gradske uprave predavanje za sve pčelare na teritoriji grada Zaječara.

Predavanje je održano u cilju edukacije i sticanja novih znanja zaječarskih pčelara, a samim tim i poboljšanja kvaliteta finalnog proizvoda.

Okupljenim pčelarima sa teritorije Zaječara, kojih je bilo oko pedesetak, kao i gostima iz Knjaževca i Negotina, predavanje su održali Zoran Stanimirović, redovni profesor Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu i šef katedre za biologiju i Jevrosima Stevanović, vandredni profesor Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu.

Pored njih, okupljenima se obratila i članica gradskog veća, Vesna Stanković, koja je rekla da je ovo samo jedan od načina kojima Grad Zaječar želi da pomogne pčelarskom udruženju, ali se osvrnula i na preko 4,3 miliona dinara koje su u prethodne tri godine dobili od grada. Na kraju je naglasila da će grad nastaviti da pomaže pčelarima i u narednom periodu, preko „Programa za poljoprivredu“.

Brojna pitanja koja su po završetku postavljana predavačima, pokazala su da je tema bila vrlo zanimljiva.

Izvor: zajecar.info

 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: