Kultura

Održana tradiconalna manifestacija 14. “Đurđevdanski sabor” u Gamzigradu

FOTO: radiomagnum.rs
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U Gamzigradu, nadomak Zaječara, održana je tradiconalna manifestacija 14. „Đurđevdanski sabor“.

U kulturno umetničkom programu nastupili su: Gradski folklorni ansambl „Zora“ i kulturno-umetnička društva „Božur“ iz Zvezdana i „Nikola Pašić“ iz Zaječara. Program je otvorio zdravičar Tiosav Ćirić. Pored bogatog kulturno – umetničkog programa, prikazan je i narodni običaj „Pomuz ovaca“ i izložba tradicionalne trpeze.

Manifestaciju 14. „Đurđevdanski sabor“ u Gamzigradu ove godine otvorili su pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković i gradski većnik za kulturu Vujadin Milošević. Takođe, otvorene su i renovirane prostorije seoske ambulante.

FOTO: zajecar.info

FOTO: radiomagnum.rs

Za najlepšu pastiricu “Đurđevdanskog sabora” izabrana je Hristina Veljković iz Vražogrnca, najukusniju jagnjeću čorbicu pripremile su Višica Krstić i Slađa Lazarević iz Gamzigrada, a najlepši đurđevdanski venčić isplela je Jasmina Todorović, članica kulturno-umetničkog društva „Nikola Pašić“.

Organizovan je i turnir u malom fudbalu, a učestvovalo je 11 ekipa u kategoriji seniora i četiri ekipe u mlađoj kategoriji. Pobednik turnira je ekipa „Osnića“, dok su u mlađoj kategoriji prva tri mesta pripala ekipi OFK „019“. Najbolji strelac u ovoj kategoriji je Vasa Lazarević, a najbolji golman Aleksa Vučić.

Dodaj komentar