ODRŽANA SVEČANA SEDNICA GO SPS-A POVODOM 27 GODINA POSTOJANJA! (FOTO)

0

Danas je u velikoj sali u prostorijama Socijalističke partije Srbije, gradskog odbora Zaječar, održana svečana sednica Gradskog odbora, povodom 27 godina od osnivanja istog.

R E K L A M A

Inače, Gradski odbor Socijalističke partije Srbije formiran je svega desetak dana nakon formiranja GO SPS-a u Beogradu, i jedan je od prvoformiranih, najstarijih odbora u Srbiji.

Na početku svečane sednice, prisutnim članovima, simpatizerima i gostima stranke pozdravnim govorom obratio se Dr Mirko Nikolić, predsednik GO SPS-a Zaječar:

“Drugarice i drugovi, dame i gospodo, prijatelji, članovi Socijalističke partije Srbije, saradnici, simpatizeri, otvaram svečanu sednicu Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Zaječaru.

Kao što znate 27. jul je dan Gradskog odbora SPS-a, i danas obeležavamo 27 godina postojanja ovog odbora, pa bih iskoristio priliku da svima čestitam dan partije.

Mi smo pre deset dana, 17. jula, obeležili dan SPS-a, dan kada je osnovana Socijalistička partije Srbije, a tim povodom održana je centralna proslava u Aleksincu, na kojoj je predsedavao predsednik partije Ivica Dačić.

Tom prilikom smo se osvrnuli na prethodni period, prethodnih 27 godina SPS-a. Svi znamo kroz šta je SPS prošao, da se sada ne vraćamo na to, ali da 27 godina tradicije nije samo 27 godina, jer Socijalistička partija vuče i nasleđe iz prethodnog perioda, iz Saveza komunista, SSRN-a, Komunističke partije, pa kako je sam predsednik istakao i iz ideja neke socijaldemokratije, Svetozara Markovića, Dimitrija Tucovića, tako da je ono što danas predstavlja Socijalistička partija Srbije i što je nasledila svojim osnivanjem, daleko duže i više od 27 godina” – rekao je Dr Mirko Nikolić, predsednik GO SPS-a Zaječar.

On je tokom svog izlaganja napravio kratak osvrt na prethodnih 27. godina, na padove i uspone Socijalističke partije, ali i osvrt na lokalne izbore održane u Zaječaru, gde je Gradski odbor SPS-a Zaječar uspeo da sačuva stabilnost uprkos ovim turbulentnim vremenima gde je mnoge političke partije, kako je rekao Ivica Dačić, odneo politički cunami.

Zbog stabilnosti i dobrih izbornih rezultata, Gradski odbor SPS-a Zaječar je bio i pohvaljen kao takav.

Na svečanoj sednici Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Zaječaru izvršeno je i koptiranje predloženih članova SPS-a u Gradski odbor, kao i pojedinih članova Gradskog odbora u Izvršni obor.

izvor: istocnevesti

GO SPS Zaječar

 

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here