fbpx
Politika

ODRŽANA 72. SEDNICA GRADSKOG VEĆA: Usvojeni likvidacioni izveštaji Direkcije i SPC „Timok“, a za novootvorena preduzeća još para iz gradske kase

Jednoglasnom odlukom na 72. sednici Gradskog veća, većnici su usvojili nacrte početnog likvidacionog izveštaja Sportsko poslovnog centra „Timok“ doo Zaječar u likvidaciji i finansijski izveštaj Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju“ Zaječar u likvidaciji za period od 1. januara do 31. decembra 2017.godine.

I dok jedni svoju dugogodišnju agoniju završavaju u dugovima do guše, za novootvorena preduzeća poput JKP „Timok održavanje“ i JP za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor  „Urbanizam i izgradnja“ najavljene su nove subvencije iz gradske kase.

Tajko su na pomenutoj sednici većnici dali saglasnost na Nacrt Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Timok-održavanje“ Zaječar za 2019. godinu, ali se i saglasili sa posebnimom program korišćenja subvencija iz budžeta grada u iznosu od 5 miliona dinara koje će pomenuto preduzeće dobiti  za rad zatvorenog gradskog bazena u zimskim mesecima.

Prema rečima direktora pomenutog preduzeća Viceta Lalića radnici „Timok održavanja“ zbog izuzetno kišnih meseci u junu i julu ove godine imali su mnogo veći obim posla na uređenju zelenih i travnatih površina kako u gradu tako i u selima.

“ Što se tiče za mene javne rasvete sa obzirom da ona nije održavana u prethodnim godinama, rasveta je zamenjene i u gradu ali i u 33 sela zaječarske opštine“, istakao je lalić.

On je naglasio da u 2019. godini preduzeće ima u planu da zadrži obim poslovanja na nivou 2018-te, ali ida usavršim u svoje delatnosti kako bi rezultati bili bolji.

Prihodna strana planirana je u iznosu od 127.850.000, dok je rashodna za 200.000 manja.

Pogledajte kompletno izlaganje Viceta Lalića:

Većnici su odlučivali o Nacrtu Programa poslovanja Javnog preduzeća za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor „Urbanizam i izgradnja“ Zaječar za 2019. godinu, kao i o korišćenju subvencija istog preduzeća iz sredstava budžeta.

Pred većnike prezentovan je Nacrt Početnog likvidacionog izveštaja Sportsko poslovnog centra Timok DOO Zaječar u likvidaciji i Finansijski izveštaj Javnog preduzeća Direkcija za izgradnju Zaječar u likvidaciji za period od 1. januara do 31. decembra 2017. godine.

Takođe je bilo reči o utvrđivanju ekomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u Predškolskoj ustanovi „Đulići“ i visini učešća roditelja u ceni usluga.

Od 17. tački dnevnog reda pred odbornicima će se naći 12 u ponedeljak 17. decembra, kada je zakazana 21. sednica Skupštine grada Zaječara.

2 komentara

Dodaj komentar