Sport

Održan tradicionalni “Mini basket festival” u Zaječaru

mini basket turnir
foto: https://www.instagram.com/kkmladostzajecar/printscreen

Tradicionalni “Mini basket festival” održan u Hali sportova na zaječarskoj Kraljevici!

Budućnost košarke istočne i južne Srbije na jednom mestu. Tradicionalni mini basket festival održan je sredinom juna u hali sportova na Kraljevici. Učestvovalo je više od 200 malih košarkaša i košarkašica iz desetak srpskih klubova. Sjajna slika poslata je još jednom iz Zaječara, gde su se nadmetali mališani rođeni 2013, 2014, 2015. godine i mlađi, piše Glassporta.rs.

Pored domaćih selekcija Košarkaškog kluba „Mladost“i Škole košarke „Timok“, koji su i organizatori Festivala, nastupile su i mlađe selekcije gradskih sportskih prijatelja i rivala KK BIN, a na terenu hale u Zaječaru našli su se i ekipe iz Niša, Boljevca, Bora, Negotina, Majdanpeka, Bele Palanke, Svrljiga…

Odlični potezi, velika borba i zanimljiva igra na tri terena istovremeno, pošto je hala sportova na Kraljevici, specijalno za namenu Mini basket festivala podeljena na nekoliko terena, kako bi što više utakmica moglo da se odigra, a da najtalentovaniji igrači i igračice sa istoka i juga Srbije pokažu svoj raskošni talenat. Rezultat je naravno bio u drugom planu, a svi učesnici nagrađeni su medaljama i diplomama organizatora.

Ceremonija svečanog otvaranja festivala upotpunjena je uručenjem pehara šampiona seniorskom timu KK „Mladost“. Sastavljen isključivo od članova kadetske selekcije, seniorski tim osvojio je 1. mesto u 3. Međuregionalnoj ligi „Istok“.

ZaječarOnline/Glassporta.rs/O.B.

Dodaj komentar