fbpx

ZVANIČNO! Sportsko-poslovni centar „TIMOK“ d.o.o. iz Zaječara odlazi pod stečaj!

Preporuka:

Zaječarska Gimnazija ove godine upisuje novu generaciju IT odeljenja elektronskim putem

Gimnazija u Zaječaru ove školske godine upisuje treću generaciju IT odeljenja, koje je specijalizovano za učenike sa izraženim digitalnim...

Nove mere Vlade Srbije: Zatvaraju se kladionice, frizerski saloni, teretane, zastave na pola koplja

Na današnjoj sednici Vlade Srbije doneta je odluka da zbog specifične situacije period samoizolacije za zdravstvene radnike, zatvorske čuvare...

Vučić: U Srbiji se još neće zatvarati gradovi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras na konferenciji za medije da se još neće zatvarati gradovi u Srbiji...
- Reklama -

Gradski većnici su na juče održanoj sednici veća u Zaječaru zvanično pokrenuli stečajni postupak nad Sportsko-poslovnim centrom „Timok“ DOO Zaječar.

Naime, još 3. novembra je Nadzorni odbor SPC „Timok“ u Zaječaru dostavio svoju odluku Gradskom veću grada Zaječara, u kojoj je naveo da ukupna dugovanja pomenutog preduzeća zaključno sa 31.10.2017. godine iznose oko 21.000.000 dinara, dok ukupna potraživanja prema dužnicima iznose 5.730.653 dinara, takođe potraživanja prema dužnicima iznosi četiri miliona 200 24.000 RSD.

Kako je pomenuta potraživanja nemoguće naplatiti, jer su u pitanju potraživanja na ime pozajmice Fudbalskom klubu „Timok“ iz Zaječara (čiji je račun već više od godinu dana u milionskoj blokadi) Nadzorni odbor utvrdio je da je prezaduženost SPC „Timoka“ trajna, kao i nesposobnost plaćanja.

Kako pomenuto preduzeće ne poseduje ni imovinu koja bi se mogla prodati, kako bi isplatilo svoja dugovanja prema poveriocima, to predstavlja i više nego dovoljan razlog za pokretanje stečajnog postupka.

Iz gore navedenih razloga Skupštini grada Zaječara predloženo je da razmotri i usvoji odluku o stečajnom postopku na sledećoj sednici.

Samo ostaje pitanje, ko će (ukoliko odbornici budu usvojili ovu odluku) onda voditi računa o sportskoj hli, gradskom bazenu, hipodromu i POPOVOJ PLAŽI?!


Reč, dve o SPC „TIMOK“ ZAJEČAR…

Odlukom Skupštine Grada Zaječara, 12.10.2013. godine osnovan je “Sportsko poslovni centar Timok” DOO Zaječar kao dvodomno privredno društvo sa ograničenom odgovornošću. SPC Timok upravlja mnogim sportskim objektima, terenima i dečijim igralištima na teritoriji Grada Zaječara.

Sportski objekti:

*Sportska hala, ukupne površine 5500 kvadrata, predviđena je za takmičarski i rekreativni sport, kao i za kulturno – zabavne i druge programe. Na tribinama ima 2200 mesta.

*Gradski bazen, olimspijskih razmera 50*25 metara na prostoru od 10.000 kvadrata pruža sve uslove za plivačke sportove kao i obuku neplivača.
Gradski stadion, sa pet travnatih terena, upravnom zgradom i pratećim objekatima, je u fazi dogradnje kako bi bili obezbeđeni optimalni uslovi za fudbal i atletiku.

*Hipodrom, na površini od oko 5,5 hektara, odnosno 36 hekatara sa okolinom, obuhvata sam objekat sa restoranom, terasom i prostorom za čuvanje grla, koral, manjež, prostor za čuvanje hrane i hipodrom stazu. U štalama je zbrinuto 9 grla.

*Popova plaža, na površini od pet hekatara, ima 12 sportskih terena, dva poligona za skejt, teren za mini golf,dva dečija igrališta i kupalište.
Skijalište “Kraljevica” ima dve ski staze dužine od 500 do 600 metara, ski lift dužine 500 metara kao i sistem za veštačko osnežavanje. Ukupna površina je oko 8 hekatara.

Sportsko – poslovni centar Timok” DOO Zaječar obuhvata i druge sportske terene i dečija igrališta na Kraljivici i u Gradu Zaječaru.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: