Društvo

Odlični uslovi u zaječarskim vrtićima

pu đulići - direktorka
foto: tvbest.rs / printscreen

Zaječar je jedini grad u kome je boravak mališana u vrtićima besplatan. Ovim potezom Zaječar je postao primer ostalim gradovima u Srbiji, a da se pritom kvalitet usluga nije promenio. U isto vreme povećan je i broj zahteva za upis dece, istakli su direktorka Predškolske ustanove “Đulići” Tanja Jovanović i pomoćnik gradonačelnika Zaječara Vladislav Milojević.

Priče o navodnim lošim uslovima u zaječarskoj Predškolskoj ustanovi “Đulići”, potpuno su neistinite i neosnovane, izjavila je Tanja Jovanović, direktorka te dečije ustanove.

“Hrana je prilagođena svim uzrasnim kategorijama dece. Imamo nutricionistu, koji brine o nutritivnim vrednostima hrane koje su potrebne za pravilan rast i razvoj najmlađih”, poručila je Tanja Jovanović, direktorka PU “Đulići”.

Ona je odbacila spekulacije o tome da se na meniju dečijih obroka našla i ljuta hrana.

“Imamo 990 mališana i od tog broja svaki drugi zna da kaže roditeljima šta je bilo na meniju tog dana. Što se tiče kvaliteta usluga, ništa se nije promenilo. Jelovnik se svakog ponedeljka ujutru nalazi na vidnim mestima i to već 30 godina unazad, tako da roditelji imaju priliku da vide šta će njihova deca jesti u vrtiću tokom te nedelje”, rekla je Tanja Jovanović. U isto vreme, kako je navela, interesovanje za boravak u zaječarskim vrtićima raste.

“Interesovanje je povećano. Imamo stotinu novih zahteva na listi čekanja. Komisija je 20. marta i potrudićemo se da smestimo sve mališane”, rekla je direktorka PU “Đulići”.

Pomoćnik gradonačelnika Zaječara Vladislav Milojević, podsetio je da je ovo drugi mesec kako se primenjuje odluka Skupštine Grada Zaječara o besplatnim vrtićima u gradu i odbacio sve špekulacije u vezi sa navodnim problemima u funkcionisanju te dečije ustanove.

“Do sada bez ikakvih problema funkcioniše zaječarska Ustanova za decu. Sve ide po planu, kako smo se i dogovorili sa direktorkom”, kaže Milojević i ističe da ustanova radi identično, kao i u ranijem periodu.

“Roditelji su zadovoljni, mališani su bezbedni, sigurni, a ishrana je na nivou. Smatram da smo ovim potezom pokazali i drugim gradovima da može da se pomogne i da može mnogo toga da se uradi, ako se samo malo neke stvari dovedu u red i krene se korak dalje”, poručio je Milojević.

Izvor: tvbest.rs

Dodaj komentar