Sport

Odlični rezultati ekipe “AS” iz Zaječara na auto trci “Nagrada Beograda – Avala 2020”

foto: glassporta.rs

Automobilsko sportsko udruženje “AS” iz Zaječara osvojilo je prvo mesto na “Nagradi Beograda – Avala 2020” u konkurenciji klubova i na taj način potvrdili odlične rezultate sa starta sezone.

Zaječarski tim je trijumfom na stazi na Avali preuzeo i čelnu poziciju u generalnom plasmanu, sa velikim šansama da zadrži prvo mesto i osvoji šampionsku titulu u Prvenstvu Srbije.

Takmičenje u Beogradu održano je 19. i 20. septembra i bodovalo se za šampionat “FIA CEZ” na brdskim stazama, Nacionalni šampionat Srbije na brdskim stazama, kao i Međunarodno zonsko prvenstvo i KUP Sportskog auto i karting saveza Srbije, koji je bio i organizator trke, zajedno sa Auto moto savezom Srbije i Sportskim auto moto savezom Beograda, uz pokroviteljstvo grada Beograda.

Takmičari ASU “AS” iz Zaječara ostvarili su sledeće plasmane po kategorijama:

Đorđe Vidaković je u klasi 1 osvojio prvo mesto sa automobilom Zastava Jugo 55, a isti uspeh ponovio je Vitomir Cvetić u klasi 5 sa “VW golfom”.

Dejan Ilić je u klasi 7 u “Hondi intera” zauzeo drugo mesto i doneo klubu dodatnih 18 bodova.

Danijel Panić je u klasi 3 zauzeo treće mesto, vozeći “VW polo”, kao Dragan Lukić u klasi 4 i Srđan Đorđević u klasi 5, obojica upravljajući Zastavom Jugo 55. Isti uspeh ostvario je i Nebojša Janošević u klasi 7 sa “Opel Astrom GSI”.

S obzirom na činjenicu da se takmičenje bodovalo za Međunarodni šampionat Centralno evropske zone, članovi ASU “AS” iz Zaječara nadmetali su se za što bolji plasman na istom i zabeležili solidne rezultate.

Vitomir Cvetić je u klasi 5 zauzeo 3. mesto i doneo klubu 15 bodova, koliko je osvojio i Danijel Panić u klasi 3, a najbolji plasman zabeležio je Dejan Ilić u klasi 7, osvojivši drugo mesto i 18 bodova za ekipu.

Sve u svemu, odlični rezultati za zaječarski “AS” u Beogradu i osvojeno 1. mesto, ispred beogradskog “Racing team-a” i ASU “Racing Tribe”. Poslednja trka sezone u Šampionatu Srbije na brdskim stazama vozi se u Donjem Milanovcu, “Miroč 2020”.

izvor: glassporta.rs

Dodaj komentar