Kultura

Odigrana predstava „Od raja do beznjenice” kao poklon zdravstvenim radnicima

U zaječarskoj muzičkoj školi je odigrana pozorišna predstava „Od raja do beznjenice” po tekstu i u režiji Zorana Subotičkog, kao poklon grada Zaječara pre svega medicinskim radnicima, lekarima u kovid i vakcionalnoj zoni, volonterima Crvenog krsta.

Ova pozorišna drama govori o velikoj i tragičnoj ljubavi najvećeg srpskog pesnika Laze Kostića i Lenke Dunđerski, kćeri najbogatijeg i najmoćnijeg Srbina u austrougarskoj monarhiji – Lazara Dunđerskog. Predstava je zasnovana na igri, glumi profesionalnih glumaca, bez ikakvih tehničkih, scenskih efekata i eksperimenata. Reč je o vrlo emotivnom dramskom delu koje nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Nastala je 2015. godine na Fantastu, dvorcu Bogdana Dunđerskog, kao sastavni deo rekonstrukcije dvorske kulture Vojvodine i sa velikim uspehom se izvodi u starim zdanjima od Beograda do Budimpešte. Zaječar je prvi grad u ovom delu Srbije u kojem se izvodi predstava!

Glumce u predstavi, Jovanu Radovanović, Ervina Hadžimurtezića i Miodraga Petrovića, zaječarska publika je pozdravila toplim aplauzom.

Dodaj komentar