Izdvajamo Politika

Odbornici DS nastavljaju bojkot – Ne želimo da učestvujemo u uništavanju grada (VIDEO)

FOTO: zajecaronline.com

Umesto Davora Jankovića, direktora Medicinske škole koji je nedavno podneo ostavku na mesto odbornika Skupštine grada, odbornici su jednoglasno usvojili odluku da na njegovo mesto bude izabran Saša Jovanović, član zaječarskih demokrata. Međutim, odmah po prihvatanju mandata, Jovanović je sa još dva odbornika opozicije napustio skupštinsko zasedanje, izražavajući bojkot prema načinu vođenja grada od strane vladajuće većine.

Odbornici Demokratske stranke su tako, tokom današnjeg 32. zasedanja prisustvovali samo tačkama koje su bile vezane za verifikaciju mandata odbornika Demokratske stranke Saše Jovanovića. Prema rečima Miloša Stojadinovića, odbornika GrO Demokratske stranke bojkot će nastaviti, jer žele da rade i deljuju u interesu građana, a ne da učestvuju u nakaradnom vođenju grada.

“ U interesu građana sigurno nije realizacija budžeta bude manja od 30%, u interesu grada nije da se vrši ekocid nad najstarijim drvoredom u Zaječaru. U interesu građana nije da funkciju v.d. direktora direktori vrše više od godinu dana. kao ni da budžetskim korisnicima kasne plate, da se neredovno isplaćuju porodilje, da se stipendije redovnone isplaćuju.

Mi zaista ne želimo da dajemo legitimitet takvoj Skupštini i da budemo saučesnici u uništavanju grada Zaječara“, kaže Stojadinović.

Prema njegovim rečima, najveći interesa građana Zaječara je da mogu slobodno da misle i govore i imaju fer i demokratske izbore.

“ Mi ćemo za te vrednosti nastaviti da se borimo u van-institucionalnim okvirima i kod svih institucija do ostvarenja ovih interesa građana Zaječara“, napominje Stojadinović.

Stojadinović je, povodom smene v.d. direktora komunalnog preduzeća rekao da je Srpska napredna stranka  i postavila tog direktora koga sada smenjuje i da je tu verovatno reč o njihovim unutarstranačkim razmiricama.

“ Dug grada prema JKSP „Zaječar“ postoji odavno i ja sam i više puta na skupština pričao otome da je grad Zaječar generator problema javnih preduzeća, jer gotovo svim javnim preduzećima gduguje veliki novac.

Gradonačelnik Ničić prvi je pokrenuo kontra-kampanju da je 15 % građana koji su povezani na sistem daljinskog grejanja teret za grad. Pa umesto da se broj korisnika poveća, da grejanje postaje jeftinije, a komunalno preduzeće profitabilnije, došli smo do toga da se ljudi sve više isključuju sa centralnog grejanja, da preduzeće upada u sve veće dugove i da zapada u fazu kada se postavlja pitanje: Da li je uopšte toplana samoodrživa sa tim brojem korisnika?“, kaže Stojadinović.

Slobodni mediji = slobodni građani Zaječara

Miloš Stojadinović, predsednik GrO Demokratske stranke u Zaječaru osvrnuo se u svom obraćanjuj građanima i na slobodu medija, koja bi trebala da bude dužnost svih, a ne samo par medija u gradu.

„Smatram da je dužnost svih medija da rade u interesu građena Zaječara i da prenose sliku onakva kakva jeste, a ne kakva bi neko želeo da bude.

Problem ovde u gradu je što mi imamo samo dva slobodna medija, dok svi ostali mediji rade u interesu Srpske napredne stranke. nadajući se da će tim radom dobiti više novac iz budžeta“, kaže Stojadinović.

Sadimo cveće, čupamo drveće?!

Parolu „sadimo cveće, čupamo drveće“ Stojadinović komentariše činjenicom da grad nije odredio prioritete.

“ Mi sada imamo lepe cvetne trgove gde se cveće obnavlja redovno, ali imamo i delove grada koji ni dan-danas u 2019. godini nemaju kanalizaciju, nemaju asfalt što je jedan paradoks.

Smatram da moramo poređati stvari po prioritetima i treba prvo omogućiti dostojanstven život svakom građaninu Zaječara, a onda raditi na ulepšavanju i na estetici samog grada“, poručio je Stojadinović.

Saša Jovanović: Suludo je poseći najlepši drvored u gradu, a onda davati 70.00 evra za kupovinu novog drveća!

Na jučerašnjem sastanku u Gradskoj upravi koju je gradonačelnik Boško Ničić održao sa stanarima ulice Ivana Milutinovića prisustvovao je u svojstvu stanara i zaječarski odbornik Saša Jovanović.

On tvrdi da nikakav dogovor ni zaključak nakon sastanka nije donet, jer je gradonačelnik umesto dogovora nametao ultimatum.

„Zaključak nakon sastanka nije donet, jer je gradonačelnik sve vreme ponavljao da ukoliko krene rekonstrukcija ulice lipe moraju biti posečene, jer je projekat tako napravljen i tu povratka nema.

I dalje smatramo da je suludo uništavati najlepši drvored u gradu, a onda davati 70.000 evra za kupovinu novog drveća. To nam budi sumnju da se tu radi samo o profitu i da nikog nije briga za lipe i za građane i šta one za njih predstavljaju“, kaže Jovanović.

Pogledajte izjavu zaječarskih demokrata:

1 komentar

Dodaj komentar