Sport

Odbojka: Prekinuta serija nepobedivosti, Zaječarke pale u Leskovcu

foto:facebook.com/OK-Zaječar

Odbojkašice Zaječara doživele su prvi poraz u sezoni u derbiju kola, na gostovanju ekipi Leskovca maksimalnim rezultatom 3:0.

Nakon fantastične serije od 11 uzastopnih pobeda, 12. kolo donelo je prvi poraz u ovogodišnjem šampionatu.

Zaječarke su loše otvorile meč, pa u početnom setu uspevaju da dođu samo do 10 osvojenih poena. Ovakav razvoj situacije u prvom setu nekako je odredio i čitav tok meča, pa su na krilima stečenog samopouzdanja iz prvog seta odbojkašice iz Leskovca uspele da dobiju drugi rezultatom 25:20, dok je u trećem bilo dosta neizvesnije, ali domaća ekipa je taj deo igre ipak dobila sa 25:22.

Ovakav epilog meča u Leskovcu dosta komplikuje stvari na tabeli jer je sada prednost odbojkašica Zaječara prepolovljena i iznosi 3 boda. Ono što nije dobro je poraz od 3:0 jer su Leskovčanke u prvom delu prvenstva osvojile jedan set u porazu u Zaječaru, pa sada imaju bolji međusobni skor.

Pored ovog poraza, odbojkašice Zaječara same mogu da kroje svoju sudbinu jer ne zavise od ostalih rezultata. Jednostavno, ako dobiju sve utakmice do kraja, prvo mesto im ne može izmaći i plasiraće se u viši rang tamičenja.

U sledećem kolu Zaječarke dočekuju ekipu Kuršumlije koju su na gostovanju u 4. kolu prvenstva savladale u tesnom meču rezultatom 3:2.

Tabela:

Dodaj komentar