Društvo

Od ponoći počinje prijava vakcinisanih građana za 3.000 dinara

Svi građani stariji od 16 godina, koji su do 31. maja dobili bar jednu dozu vakcine protiv korona virusa, od ponoći pa do 15. juna mogu da se prijave za pomoć od 3.000 dinara, a novac će dobiti do 20. juna.

rema Uredbi o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, za pomoć se mogu prijaviti svi državljani Republike Srbije stariji od 16 godina, koji su na teritoriji Republike Srbije, zaključno sa 31. majem, primili makar jednu dozu vakcine, čiju je bezbednost, efikasnost i kvalitet potvrdila Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije i izdala dozvolu za upotrebu leka, navodi se na sajtu Ministarstva finansija.

Prijavu za pomoć možete izvršiti putem linka pmi.trezor.gov.rs

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će prijava za 3.000 dinara biti jednostavna, ista kao što je to bio slučaj kada su se građani prijavljivali za 30+30 evra, odnosno biće potrebno da se unese matični broj, broj važeće lične karte i da se izabere banka u kojoj želite da vam se uplati novac.

Siniša Mali je napomenuo da se za ovu meru podrške vakcinisanim građanima penzioneri ne prijavljuju, dok za lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija prijavu podnosi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Dodaj komentar