fbpx
Društvo

Očišćena brana na Crnom Timoku u Zaječaru

FOTO: timokodrzavanje.rs

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“, juče su realizovali akciju čišćenja brane na Crnom Timoku, na „Popovoj plaži“ u Zaječaru.

Loši vremenski uslovi i česte padavine doprinele su da se brana nalazi, u ne u tako zavidnom stanju, jer nije bilo moguće da ona bude valjano očišćena. Prema rečima nadležnih, ovo je tradicionalna akcija koja se organizuje svake godine, prenosi timokodrzavanje.rs.

„Pored brojnih obaveze koje preduzeće „Timok održavanje“ svakodnevno ima, kao i nagomilanih poslova tokom letnjeg perioda, jedna od obaveza je i održavanje samog kompleksa „Popove plaže“, gde je tokom letnjih meseci veliki broj posetalaca, koji, između ostalog koriste i sportske terena. S tim u vezi, tokom čitave godine, naročito tokom letnjih meseci, posebno se uređuje ovaj kompleks, gde pripada i čišćenje same brane, koja je u ne tako lepom stanju“, istakao je Vice Lalić, pomoćnik direktora JКP „Timok održavanje“ i dodao da se priobalje Timoka održava i da će tako biti i u narednom periodu, u skladu sa mogućnostima i obavezama preduzeća.

Izvor: timokodrzavanje.rs

FOTO: timokodrzavanje.rs

1 komentar

  • Živim pored brane i Timoka. Mi stari i pravi zaječarci se sećamo čamaca, topola, turnira u malom fudbalu i Babara u kafani. Takodje se sećamo da je svojevremeno brana TRI puta u sezoni čišćena, da je uvek bila plava, ne blatnjava kao do sad i uvek maksimalno napumpana, NE kao sad – do pola.
    Raduje nas jedino činjenica da od Aprila , sledeće godine, ovim prostorom neće gazdovati novinar iz Bora i konobari iz noćnog kluba ” 54 ” !

Dodaj komentar