Društvo

Obeležen dan škole u Velikom Izvoru

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Prigodnim programom uz prisustvo učenika, nastavnika i brojnih gostiju u velikoj sali Doma kulture u Velikom Izvoru svečano je obeležen dan škole „Vuk Karadžić“.

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Velikog Izvora proslavila je veliki jubilej, 180 godina postojanja i rada. Izvedena je priredba koja je specijalno pripremljena za tu priliku, a kao gosti nastupili su i članovi hora zaječarske škole „Ljuba Nešić“. Učenici ove seoske škole su se predstavlili scensko dramskim prikazom, pesmom, igrom,recitacijom.

Foto:Facebook

O istorijatu škole i viševekovnoj tradiciji na svečanosti je govorila Violeta Glišić, direktorka ove obrazovne ustanove.

„Osnovna škola „Vuk Karadžić“ je nastarija seoska škola na teritoriji grada Zaječara.  Osnovana je 1839. godinе, pa sada slavimo veliki jubilej, 180 godina postojanja i rada.

Od školskе 1968 / 1969 osmogodišnjoj školi u Vеlikom Izvoru organizaciono jе pripojеna i Osnovna škola u Halovu, sеlu udaljеnom 10 kilometara od Vеlikog Izvora. Tada jе dobila imе “22. dеcеmbar”, a sadašnji naziv “Vuk Karadžić” nosi od 1992. godinе“, kaže direktorka Glišić.

Ovoj svečanosti pored učenika i nastavnika prisustvovali su i brojni gosti kao i meštani sela.

FOTO: Facebook

Školu Vuk Karadžić u Velikom Izvoru pohađa 150 djaka, koja ima i istureno odeljenje, ukupno devet, u Halovu.

Škola poseduje učionice opšte namene, kabinete, biblioteku, školski voćnjak, terene za košarku, odbojku i fudbal. U okviru škole postoji i produženi boravak za učenike 1. i 2. razreda. Od stranih jezika uče se engleski i španski.

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentar