fbpx
Društvo

Novogodišnja predstava i paketići za decu iz Dubočana i Male Jasikove

Novogodišnjom predstavom i podelom paketića deci iz Dubočana i Male Jasikove simbolično ja završena 2019. godina u projektu „Naše selo“. Deda Mraz je poklonima obradovao 85 mališana, a paketiće su umesto njega pripremili zaposleni u Delta Holdingu.

FOTO: Facebook

Ovom prilikom, najavljeni su dalji planovi u projektu Naše selo.

„Mi smo sada objavili novi konkurs, poziv meštanima koji do sada nisu učestvovali u našem projektu da se priključe. Istovremeno, oni koji već sarađuju sa nama, mogu da se prijave za nove investicije i dalji razvoj svojih gazdinstava“, kaže Tijana Koprivica, vođa projekta Naše selo.

Koprivica naglašava da je ove godine završena edukacija o primarnoj proizvodnji, u 2020. fokus će biti na sekundarnoj proizvodnji, odnosno preradi mleka ili voća i na predavanjima o poslovnoj edukaciji. Sem jačanja poljoprivredne proizvodnje, pomenuta kompanija će nastaviti i da unapređuje uslove za život u ova dva sela.

Posle škole u Maloj Jasikovi, koja je renovirana ove godine, u 2020. biće obnovljena školska zgrada u Dubočanu. Kao podrška rađanju dece u ovim selima, ubuduće svaku novorođenu bebu čeka poklon, a porodicu sa novim članom i finansijska pomoć za razvoj poljoprivrede kojom se bave.

Podsećamo, u projektu „Naše selo“ učestvovalo je 40 domaćinstava iz Dubočana i Male Jasikove. Za poljoprivrednike su organizovana predavanja, obilasci farmi i poseta poljoprivrednim sajmovima u Novom Sadu i Riminiju, a za 20 domaćinstava su obezbeđeni i beskamatni krediti ukupne vrednosti 200.000 evra.

Glumci najviše obradovali decu

U DOMU kulture u Dubočanu novogodišnju predstavu izvelo je pozorište „Zoran Radmilović“ iz Zaječara. Time je ono nastavilo praksu započetu za prošlu Nove godinu, kada je prvi put u ova dva sela gostovala profesionalna pozorišna trupa.

Dodaj komentar