Društvo Izdvajamo

Novogodišnja čarolija u Predškolskoj ustanovi „Đulići“ (FOTO)

Povodom obeležavanja novogodišnjih praznika u Predškolskoj ustanovi „Đulići“ održan je niz novogodišnjih aktivnosti za decu.

Realizacija programa započeta je učešćem u humanitarnoj akciji „Jedan paketić-puno ljubavi“ koju tradicionalno u ovoj ustanovi organizuju u saradnji sa Crvenim Krstom. Cilj aktivnosti je bio razvijanje humanosti kod dece predškolskog uzrasta.

U okviru novogodišnjih aktivnosti u svim vrtićima je obeležen Dan solidarnosti nizom aktivnosti gde su deca podsticana da pružaju pomoć i podršku drugoj deci.

U svim vrtićima formiran je prostor kroz koji se realizuje humanitarna akcija „Ako imaš ostavi-ako nemaš uzmi-“ u kojoj učestvuju deca roditelji i vaspitači.

Na nivou svih vrtića realizuje se tematski novogodišnji program sa sledećim nazivima:

  • Vrtić „Đurđevak“ – „Muzički vremeplov“
  • Vrtić „Zdravac“ – „Novogodišnje boje“
  • Vrtić „Ljiljan“ – „Deda Mrazova radionica“
  • Vrtić „Maslačak“ – „Novogodišnja potraga“
  • Vrtić „Svitac“ – „Novogodišnje modne revije“
  • Vrtić „Plamenak“ – Novogodišnje maštarenje“
  • Igraonica „Izvorčić“ – „Novogodišnje igrarije“

Tanja jovanović, direktorka PU „Đulići“ kaže da se kroz razne aktivnosti u ustanovi trude da zajedno sa decom stvore prazničnu atmosferu koja će ih motivisati na ispoljavanje kreativnosti.

„Na nivou vrtića prilikom interakcija realizovano je darivanje između grupa vrtića pod nazivom „Novogodišnja priča na dar“. Razmenjene su akcione priče, plakati, slikovna pisma, izrađene igračke između dece različitih uzrasta. Trudili smo se da nizom aktivnosti stvorimo vršnjačku zajednicu na nivou ustanove, a izrađene su

i  mnogobrojne čestitke sa novogodišnjim motivima koje su darivane u lokalnoj zajednici“,rekla je Jovanović.

Prema rečima direktorke deca i vaspitači iz vrtića „Plamenak“ su ostvarili saradnju sa osnovnom školom „Vladislav Petković Dis“ i učestvovali na novogodišnjem bazaru.

„Partnerskom saradnjom sa porodicom smo kreirali fizičku sredinu u novogodišnjem ruhu. Takođe, u vrtiću „Zdravac“ roditelji i učenici Medicinske škole su se aktivno uključili u realizaciju novogodišnje predstave za decu „Ljubazni lav“, a u vrtiću „Plamenak“ je priređeno druženje sa roditeljima koji su se maskirali u Deda Mraza“, dodaje Jovanović.

U svim vrtićima naše ustanove priređena je predstava „Čarolija u biblioteci“ u organizaciji zaposlenih.

Takođe, u saradnji sa decom i roditeljima iz OŠ „Ljuba Nešić“ realizovana je predstava „Uspavano meče“.

Nakon završene predstave usledilo je darivanje novogodišnjih poklona koja su izradila deca iz vrtića za decu iz škole.

Pripremne grupe iz svih vrtića će se predstaviti prigodnim numerama 31.12.2019. u 12 časova na gradskom trgu.

Dodaj komentar