Društvo

NOVE CENE ZA REGISTRACIJU VOZILA Ovu su dva su najbitnija faktora!

cena za registraciju vozila
foto: zajecaronline.com

Nove cene za registraciju vozila!

Kada planirate godišnji budžet za vaše domaćinstvo u Srbiji, jedna od stavki na koju morate računati su i troškovi za registraciju vozila. Na primer, za porodični automobil zapremine motora 1.900 kubika i snage oko 100 konjskih snaga. Ovi troškovi se kreću od 41.500 do 44.000 dinara. Međutim, ova procedura podrazumeva i pripremu dokumentacije, saobraćajne dozvole, dokaza o izvršenom tehničkom pregledu, kao i dokaza o plaćenim taksama i obaveznom osiguranju vozila.

Nove cene registracije vozila

Zahvaljujući odluci Vlade Srbije donetoj 4. februara 2022. godine, cena tehničkog pregleda ove godine ostaje nepromenjena u odnosu na prethodne dve godine. Za putnička vozila, cena tehničkog pregleda se kreće od 3.070 do 6.020 dinara.

Za motocikle taj iznos od 2.120 do 4.120 dinara. Za vlasnike teretnih vozila, cena tehničkog pregleda iznosi od 4.620 do 11.920 dinara.

Vozilo mora proći tehnički pregled kako bi se potvrdilo da je u ispravnom stanju i da ispunjava sve sigurnosne standarde.

Od 1. maja ove godine, vlasnici vozila suočavaju se sa povećanjem premije osiguranja od autoodgovornosti od oko 5 odsto. Ovo poskupljenje predstavlja drugo u kratkom vremenskom periodu, s obzirom da su cene polisa obaveznog osiguranja od autoodgovornosti već skočile između 12 i 15 odsto 1. januara 2024.

ZaječarOnline/Hypetv.rs/O.B.

Dodaj komentar