fbpx
Društvo Izdvajamo

Novac uzet, a od vodovodne mreže ni traga

U selima Veliki i Mali Jasenovac većina meštana, kako saznajemo, već odavno je uplatila novac Javno komunalnom preduzeću „Vodovod“ Zaječar za priključivanje na vodovodnu mrežu. Međutim, prema njihovim rečima, novac je uzet, a od vode ni traga. Zabrinuti da će na rešavanje ovog problema nadležni zaboraviti, za pomoć su se obratili i gradskom većniku za mesne zajednice Dragoslavu Đorđeviću.

Na nedavno održanom Gradskom veću, 18. decembra Đorđević je o pomenutom problemu objašnjenje zatražio od v.d. direktora JKP „Vodovod“ Zaječar Nikole Šarčevića.

Na pitanje kako to da je većina meštana Malog i Velikog Jasenovca uplatila rate za priključenje vode, a istu još uvek nisu dobili Šarčević je odgovorio da je do kašnjenja došlo zbog nepotpune i zastarele projektne dokumentacije.

„Tačno je da je novac u prethodnom periodu uzet od meštana pomenutih sela, međutim naišli smo na zastarelu dokumentaciju koju je potrebno inovirati i u skladu sa građevinskom dozvolom posle izvesti radove. Ove godine nismo imali ni kapacitete, ali ni zadovoljenu zakonsku proceduru da uopšte krenemo u realizaciju tog projekta“, naglasio je Šarčević.

On očekuje da projektna dokumentacija bude završena do proleća 2020. godine, kako bi otpočeli radovi odmah po otvaranju građevinske sezone. Na proleće će, kako kaže, biti urađen i jedan rezervoar, tako da se nada da će u prvoj polovini 2020. godine problem meštana sa vodom biti rešen.

Šarčević kaže da je bilo slučajeva i da je uplaćen novac vraćan pojedinim meštanima koji su za to podnosili zahteve.

„Na njihov zahtev, a odlukom Nadzornog odbora novac je vraćen malom broju meštana (4), uz objašnjenje da ćemo sledeće godine zaistazapočeti one što je trebalo da završimo ne ove, već pre mnogo godina ranije“, rekao je Šarčević.

Podsećamo, meštani Velikog i Malog Jasenovca novac za izgradnju vodovodne mreže počeli su da uplaćuju još 2004. godine, pa ostaje nepoznato šta se od tog perioda do 2019. zaista dešavalo i zašto vodu još uvek nisu dobili.

1 komentar

Dodaj komentar