fbpx
Hronika

NOVA HAPŠENJA U BORU! Uhapšeni falsifikovali službene isprave i zloupotrenili službeni položaj!

istocnevesti.com

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv odgovornog lica preduzeća ”Graprom“ DOO iz sela Brestovac opština Bor, odgovornog lica preduzeća “AP Radovanović“ iz Bora i odgovornog lica preduzeća „S-Inžinjering“ iz Bora, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Oni se terete da su 2011. i 2012. godine izvodili zemljane i građavinske radove na prostoru ispred SRC ”Mladost“ u Boru, bez potpisanog ugovora i dokumentacije za izvođenje radova, već je dokumentacija sačinjavana retroaktivno, odnosno nakon završenih radova 2012. godine.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvojice bivših odgovornih lica FK ”Rudar“ Bor u različitim periodima, zbog postojanja osnova sumnje da izvršenjem krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica budžet opštine Bor oštetili za više od milion dinara.

Sumnja se da su njih dvojica tokom 2015. godine, novčana sredstva koja su FK ”Rudar“ odobrena na osnovu Ugovora o sufinansiranju projekata/programa u oblasti sporta u opštini Bor, zaključenog sa opštinom Bor, koristili suprotno njihovoj nameni, a trošenje nisu evidentirali u poslovnim knjigama.

Time su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.022.000 dinara, za koliko su oštetili budžet opštine Bor.

Dodaj komentar