Upotreba pirotehničkih sredstava tokom novogodišnjih i Božićnih praznika i u gradu na Timoku će se strogo kontrolisati. A prema najavama gradonačelnika Boška Ničića, rigoroznijoj kontroli će svakako doprineti i kamere za video nadzor kojih ima na najprometnijim saobraćajnicama u gradu.

Gradonačelnik je u objavi na svom Facebook profilu najavio i to da će o bezbednosti na ulicama brinuti i komunalni policajci, ali i inspektori u civilu koji će, kako je naglasio, protiv svih uočenih prekršioca zakona o zabrani upotrebe pirotehničkih sredstava, BESPOGOVORNO, podnositi PREKRŠAJNE PRIJAVE, bez obzira na to da li je reč o maloletnim ili punoletnim građanima Zaječara.

„Apelujte na vašu decu, komšije, prijatelje, na sve znane i neznane da prekinu da bukvalno bacaju novac na pirotehnička sredstva, petarde i sl. jer je samo u predhodnoj godni više od 50000 pasa i kućnih ljubimaca bukvalno UBIJENO ( od stresa ) na ovaj IDIOTSKI način zabave“, objavio je Ničić.

printscreen / FB

U objavi gradonačelnik Ničić apelovao je na sve da umesto pirotehničkih sredstava (koje su kako je istakao samo tokom ove godine usmrtile oko 50.000 nedužnih pasa) novac upotrebe  za kupovinu granula.

Međutim, sudeći po objavi koju je na svom profilu zakačio samo nekoliko sati ranije od „prangijanja“ u ponoć on ipak nema nameru da odustane.

Veliki vatromet u ponoć, iznova svake godine prema rečima vlasnika, kod pasa izaziva veliki stres i napetost, od koje ne mogu da se smire dugo pošto se „pucnjava“ završi.

Istu patnju zbog strahovite buke proživljavaju i napušteni psi, kojih podsećamo na ulicama Zaječara trenutno ima oko 1000.

S obzirom da je gradonačelnik u gore pomenutoj najavi za doček Nove godine, osim Nataše Bekvalac, na koju su se čini se zaječarci „preplatili“ (o čemu ćemo pisati  narednih dana) pomenuo i VELIKI VATROMET U PONOĆ o trošku DONATORA razume se… redakcija Portala „Zaječar online“ apeluje na gradonačelnika da od vatrometa odustane i da pomenuti novac od donatora usmeri na humanije stvari (na primer granule za pse) i da tako POŠALJE HUMANU PORUKU U SVET, A NE VATROMET!

Jer, kako je i sam istakao, MORAMO NAUČITI DA SE RADUJEMO KAO CIVILIZOVANI LJUDI, A NE DA „PRANGIJAMO“ KAO U 19. VEKU!

I ne zaboravite da NE ČINITE ZLO NIKOME, A POGOTOVO NE ONIMA KOJI SU NEMOĆNI!

HVALA ŠTO NAS PRATITE

3 KOMENTARA

  1. haha..dobar ovaj prangijaš svevisnji boško.mozda neko treba da mu protimači šta je sve napisao.pa on ima toliko pismenih u svom okruženju!ili..?bolje da je počeo da vadi zube đžukelama-neće oni da j..u nego da ujedaju.naplatiće se sve!pa toliki investitori,priliv,potoci para.gde ce ti dusa svevisnji!!

  2. Ja sma pre za vatromet, pustite i decu da se malo raduju . A sto se tice psa lutalica pretvorili smo Zajecar u veliki azil. Kucice za pse na sve strane po gradu gradu, na popovoj plazi koja je nekad bila ponos grada sada je leglo copora pasa. Dosta nam je psa lutalica hocemo da deca slobodno setaju po plazi a ne da cistimo pseca g…. da bi se deca igrala i da se bojimo eventualni ujeda pasa.

  3. a tvoj vatromet je bas MILOSRDNI.kao bombardovanje.milosrdne rakete.a njih se džukele ne plaše.a i što bi se plašile kada imaju kućice.mozda čak i odigraju staru vlajnu.e moj boško.gde će ti duša.mnogo si zabrazdio.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here