fbpx
Društvo Izdvajamo

Ničić: U rekonstrukciju Čupićeve ulice uloženo 27 miliona dinara, radi se još mnogo toga

foto: facebook.com/ Bosko Nicic

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, objavio je na svom fejsbuk profilu da će radovi na rekonstrukciji Čupićeve ulice biti završeni najkasnije 29. septembra kao i da je u njih uloženo 27 miliona dinara. Pored ove sanacije, on se osvrnuo i na druge planove koji se sprovode ili tek treba da budu sprovedeni u našem gradu.

Radovi na potpunoj rekonstrukciji Čupićeve ulice, od juče ujutru, teku u dve smene.

Zahvaljujući neumornom radu radnika “STRABAG”-a i JKP “Timok održavanje” posao će biti okončan najkasnije 29.09. u ponoć a grad Zaječar je (uz pomoć firmi “LIDL” i “Capitol park”) za ovu rekonstrukciju obezbedio oko 27.000.000- dinara.

Ulica će u dužini od skoro 500 metara dobiti novi kolovoz, novi trotoar i javnu rasvetu (sa desne strane iz pravca centra grada), odvod atmosferskih voda (nakon potpuno rekonstruisane vodovodne i kanalizacione mreže od strane JKP “Vodovod”), novo aitobusko stajalište kod “LIDL”-a.

U isto vreme, pored pripreme za otvaranje “LIDL”-ovog objekta, teku i radovi na završetku objekata (četiri nova brenda) druge faze “Capitol parka” i trotoara sa potpornim zidom iza ovih objekata.

U toku su završni radovi na uređenju, izradi i nabavci pratećih sadržaja i zelenila, za “ostrvce” preko puta drvenog pešačkog mosta na “Popovoj plaži”.

Završeni su i radovi na izradi kolektora otpadnih voda “Pivare “ kod “Kopaoničkog mosta” a radi se i na dogovoru (sa kompanijom “Haineken”-Srbija) oko rekonstrukcije Beogradske uluce (u potezu pivara).

U narednih mesec dana, u dužini od 550 metara, radiće se i trotoar sa rasvetom, na potezu “Izvorska raskrsnica” – ul. Save Kovačevića a ovih dana stižu igračke za mini dečije igralište u ovom delu grada (ugao ul. Miloša Obilića i ul. Bore Stankovića).

“Grad u kojem se ništa ne radi i ne dešava”, završio je Ničić.

4 komentara

  • Kolko god da smo glupi i nepismeni znamo za tvoju omiljenu izreku : ” Nema UGRADNJE bez IZGRADNJE “. Pitanje je kolko od svih miliona će da završi u tvom đepu. Za nas zaječarce je najbolje da NIŠTA ne gradite. Sve što ste izgradili ili je pogrešno ili se ne koristi. Počeo si sa seoskim domovima, pa si izabrao lokaciju za novo groblje, svi tereni na Popovoj plaži su POGREŠNO postavljeni, skijaška staza nema upotrebnu dozvolu, porušio si ZAVRŠENU sportsku halu u Kotlujevci, sa lakiranim parketom, pa napravio novu na istom mestu ( a za te pare si mogo da napraviš još jednu salu u nekoj drugoj školi ). Tvoj ortak, takodje najuren iz Bora, otesnio ulice biciklističkom stazom, porušio zdrav i prav most u Kotlujevcu i napravio ovaj ” grbavi “, koji sad ti, gle čuda, popravljaš.Ist majstor se proslavio i ogradom oko starog groblja, koje ti sad hoćeš da pokloniš. Bungalovi i one nakazne gradjevine na Kraljevici su misterija, a žica i veliki kokošarnik su tvoj izum, kao mesto za gitarijadu. Probaj, sa taj tvoj minijaturni mozak, da se setiš kolko si puta za ove preduge 16 godine ” rekonstruisao” istu tu Ćupićevu ulicu. Sve se ovo zove ŠMINKANJE, pred izbore. Ako ikada na vlast dodje neki RODJENI zaječarac , SVA ova vaša remek – dela mora da poruši i dovede nameni tj. osposobi ih za upotrebu.
    Rušite i rekonstruišite, vreme ne možete da zaustavite. U aprilu će se rešiti da li će Zaječar krenuti u obnovu ili će u njemu ostati penzioneri i tvoji funkcioneri .
    Za tebe ne brinem sigurno ćeš da utekneš, al stra me vata za sudbinu tvojih saradnika. Pitam se gde če da se denu a da ne odgovaraju za sve što su uradili Zječaru i zaječarcima. Nešto će i da im oprostimo, ali NIŠTA ne smemo da zaboravimo – bar do APRILA !

  • svi su oni dizali ručice..a neke i nogice za besmislene odluke i glupa resenja..ali od takvih se i nije moglo ocekivati nesto pametno..pamtimo..i vratimo..

Dodaj komentar