Društvo Izdvajamo

Nićić: U poslednja 2 dana bez novoobolelih, građani Zaječara, ne opuštajte se

ILUSTRACIJA

Već dva dana, na osnovu 43 obrađenih uzoraka, u Zaječaru nemamo covid-19 pozitivnih slučajeva.

Do sada je bilo 434 slučajeva oboljevanja od ovog virusa od početka pandemije. Od ovog broja 405 osoba više nemaju infekciju (negativan im je PCR test) dok su tri osobe preminule od posledica infekcije virusom covid-19.

Na lečenju u okviru Infektivnog odeljenja ZC Zaječar nalaze se dva pacijenta inficiranih ovim virusom dok su ostali aktivni slučajevi na kućnom lečenju u izolaciji.

Očekuju se rezultati za još 47 uzoraka koji su u obradi.

Štab za vanredne situacije ocenjuje da je ovakvo, relativno stabilno stanje posledica insistiranja na čvrstim merama od uvođenja vanredne situacije u gradu, redovnih i kontinuiranih kontrola, te poštovanja mera od strane većine građana koji su shvatili ozbiljnost epidemiološke situacije.

„Sagledavajući situaciju u zemlji i okolnim lokalnim samoupravama, ŠVS grada moli i ašpeluje na sve sugrađane da se ne opuštaju, poštuju propisane mere (posebno u javnom prevozu, maloprodajnim i ugostiteljskim objektima i tržnim centrima i pijacama) u cilju očuvanja stabilne epidemiološke situacije u gradu. Sanitarna i turistička inspekcija, komunalna milicija i ostali nadležni organi dužni su da se i dalje maksimalno angažuju na sankcionisanju onih koji, uprkos molbama i apelima, ne poštuju mere i ugrožavaju zdravlje svih nas“, napisao je gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić na svoj fejsbuk profilu.

1 komentar

Dodaj komentar