fbpx
Društvo

Ničić tvrdi:“Lidl“ ipak dolazi u Zaječar

Dugo najavljivani „Lidl“ na čiji dolazak Zaječarci čekaju pune 3 godine napokon će, prema tvrdnjama gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, biti otvoren u Zaječaru. Izgradnja ovog prestižnog trgovinskog lanca, kako kaže Ničić, trebalo bi da bude završena do kraja proleća 2020. godine, nakon čega će uslediti i uređenje Čupićeve ulice.

Dolazak kompanije „Lidl“ u Zaječar prvi put je najavio septembra 2016. godine tadašnji gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović. Tema o izgradnji ovog velikog marketa u gradu na Timoku je ponovo pokrenuta oktobra 2018. godine kada je sadašnji gradonačelnik Ničić otvaranje „Lidl“-a najavljivao uporedo sa otvaranjem Capitol parka.

„Agencija za privatizaciju, a kasnije Agencija za stečaj su prodale fabriku „Arsenije Spasić“, nekoj firmi ili „xx“ licu, koja je taj prostor podelila na dve parcele. Jedan deo je prodat Lidlu, a drugi deo Ritejl parku.

Kao grad pomogli smo maksimalno da se sve dozvole i saglasnosti dobiju. Znamo da  Lidl počinje da gradi, kao i Ritejl park, ne hvalimo se time jer nema potrebe da to radimo.

Mi smo naš deo posla izvanredno odradili, a znam da će i ove ozbiljne firme svoj deo posla uraditi. One imaju plan izgradnje“, istakao je Ničić na konferenciji za novinare oktobra 2018. godine.

O tome da LIDL zasigurno neće biti otvoren u Zaječaru tokom 2018. godine izveštavali smo još u februaru u tekstu POKOJNA INDUSTRIJA: Gde (ne)stade „Arsenije Spasić“?! (FOTO) (VIDEO).

U objavi na svom Facebook zidu gradonačelnik Ničić najavio je izgradnju „Lidl“-a do kraja proleća.

Printscreen/ Facebook

Podsećamo, identično obećanje Ničić je dao i 2018. godine i najavio završetak izgradnje ovog trgovinskog lanca do kraja proleća ili početak leta 2019. godine.

4 komentara

  • lazov ostaje lazov!! a to sto ce i onaj u boru da zatvore ? neka se raspita malo..a sigurno je i cuo jer e tamo sastaje sa ko zna kim u 501.!!!! zar ne boško??? a krijes se..i u boru se krijes kao i ovde..sram te bilo..i da ne zaboravim…pozdravili te djuričići…

  • Sada pred izbore Zaječarci će dobiti i aerodrom na Kraljevici i autoput i Ikeu i Aqvapark itd. Jedini je problem što Zaječaraca uskoro neće ni biti.

  • Dok god smrada i njegovu ekipu konobara,hajduka i ostalh secikesa sibicara ne privedu zakonu ,ne osude ih po zakonu …. i oduzmu imvile ,audie i ostalo OTETO od Zajearaca ,za Zajecar nade biti nece ….

Dodaj komentar