fbpx

PREDIZBORNI MARKETING

Politika

Ničić: Trošenje budžetskog novca nije stvar „dobre volje“, već striktnih odredbi Zakona o budžetskom sistemu

Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara; FOTO: zajecaronline.com

PREDIZBORNI MARKETING

Na saopštenje Narodne stranke u Zaječaru, reagovao je gradonačelnik Zaječara, pojašnjenjem da trošenje budžetskog novca nije stvar „dobre volje“, već striktnih odredbi Zakona o budžetskom sistemu.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, pojasnio je reagujući na saopštenje Narodne stranke u Zaječaru, u kome Gradski odbor Narodne stranke u Zaječaru apeluje na rukovodstvo grada da novac opredeljen za proslavu novogodišnjih praznika preusmeri na lečenje bolesne dece, da trošenje budžetskog novca nije stvar „dobre volje“, već striktnih odredbi Zakona o budžetskom sistemu, prenosi glas-zajecara.com.

„Grad Zaječar, iz budžetskih sredstava, nije planirao nikakvu proslavu i doček Nove 2021.godine. Sve i da jeste, a opet napominjem da nije, novac budžetskih korisnika ne bi mogao da se preusmerava za namene za koje ne postoji pozicija u kontnom planu niti je Zakonom o budžetskom sistemu takva mogućnost predviđena. Ko bi to uradio učinio bi krivično delo “nenamenskog trošenja budžetskih sredstava”, – objasnio je Ničić.

Što se tiče rasvete gradonačelnik kaže da Novogdišnja rasveta, koja koristi led svetla i priključena je na javnu rasvetu, ne utiče u ukupnoj potrošnji ni sa 2% i naravno da će biti, kada je već postavljena, i uključena (verovatno postepeno u periodu od 4/5.12.2020-14/15.01.2021 god.).

„Naravno, ko išta zna o budžetu, da je novac za javnu rasvetu NEMOGUĆE preusmeriti za “lečenje bolesne dece” za čije lečenje inače postoji državni fond sa no limit sredstvima za one za koje ne postoje uslovi lečenja u Srbiji“, – dodao je on.

Ničić je kazao i to da skupljanje ovakvih, prilično jeftinih političkih poenčića, na muci bolesne dece ovom prilikom ne bi komentarisao.

„Što se, eventualnog vatrometa, od donatorskog novca firmi koje taj posao obavljaju, tiče ako to epidemiološka slika i prilike dozvole, možda će ga u ponoć i biti i to bez ikakvog organizovanog okupljanja. O tome će ŠVS grada, nakon ozbiljnog razmatranja, doneti odluku i ja je ne bih prejudicirao“, – zaključio je Ničić.

Izvor: glas-zajecara.com

2 komentara

  • Znači 20 000 evra za novogodišnje ukrase moze, ali za bolesnu decu je zabranjeno zakonom. Bravo, bravo , pričica za ” SNSovce” i malu decu do 5 godina.

  • April 2021 – e godine je krajnji rok do kad ćeš moči da pokušavaš da nas praviš na budale. Kave odluke donosi ŠVS, pa ćeš ti kao to da poštuješ, Od 2004 – te godine SVE odluke u ovom gradu donosiš ti, i svi to znamo. Za kraču pauzu si se dogovorio da te odmeni pobratim Saša Mirković.
    Krajnje je vreme da nam se predstaviš i kažeš koju si školu završio i za šta si stručan ? Ovako nas samo zamajavaš pričama o buđetu, medecini, hortikulturi, sportu, ili bolje rečeno o svemu u šta se NE razumeš.
    Odakle ti pravo da ti nekome kažeš da ” skuplju jeftine političke poenčiće ” ? Pa ti to radiš skoro dve decenije i to od svih nas. Na sreću sve je veći broj sugradjana koji ti ništa ne veruju. Vidiš valjda i sam ko te podržava i u Zaječaru i u tvom Boru. Pa svi vidimo koji kalibar ljudi nam dovllačiš iz Bora da budu DIREKTORI u Zaječar.
    Baš nam je žao ali rastanak se primakao ! Sigurni smo da ćeš ti hrabro pobeći, al se radujemo što će tvoji saradnici ostati. Ostavljeni i zaboravljeni od tebe ali ne i od nas.

Dodaj komentar