Društvo

Ničić proglasio Dan žalosti povodom sinoćnih tragičnih događaja

foto: pixabay.com

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić doneo je odluku o proglašenju Dana žalosti na na teritoriji Grada Zaječara, povodom tragičnog događaja u kojem su živote izgubili Ivan Đurđevac, policijski službenik PU Zaječar pri vršenju službene dužnosti i sugrađanka Vera Đekić. Za Dan žalosti određen je četvrtak, 31.mart 2022. godine.

Organi i organizacije, kao i druga pravna lica koja ističu zastavu, dužna su da u vreme Dana žalosti, zastavu Republike Srbije spuste na polovinu jarbola, odnosno koplja.

U obrazovnim ustanovama Dan žalosti obeležava se minutom ćutanja na prvom času nastave, a program nastave muzičkog obrazovanja prilagođava se Danu žalosti.

Ustanove u oblasti kulture obavezne su da svoje programe otkažu ili prilagode Danu žalosti.

Dan žalosti u sportskim halama, na stadionu i igralištima obeležava se spuštanjem na pola jarbola ili na pola koplja zastave Republike Srbije i zastava sportskih klubova i udruženja.

Za vreme Dana žalosti je zabranjeno emitovanje narodne i zabavne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mestima i u ugostiteljskim i drugim lokalima.

Dodaj komentar