Društvo

NIČIĆ NAJAVIO VELIKA INFRASTRUKTURNA ULAGANJA: Rekonstrukciju brojnih zaječarskih ulica, uklanjanje biciklističke staze, kružnog toka, ali i…

foto: radiomagnum.rs

Na području Zaječara u ovoj i u narednoj godini što se infrastruktiurnih radova tiče u planu su: nastavak rekonstrukcije ulica na teritoriji grada, i to uglavnom poprečnih ulica sa ulicom Svetozara Markovića, uklanjanje biciklističke staze, ispravljanje ulice Nikole Pašića i eventualno uklanjanje kružnog toka i vraćanje semaforske signalizacije, ali i još puno toga…

O svemu ovome govorio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

„Rekonstrukcija ulica poprečnih sa ulicom Svetozara Markovića je neophodna jer ih godinama ništa nije ulagano.

Radi se u ulicama Prvi maj, ulica Kaplara, 23 divizije, Jugovićev, Američka, Čarapićeva, Jagodinska, Narodnog fronta, Pionirska ulica, Sinđelićeva, Skadarska, Skopljanska i ulica Vojvode Stepe.

Ukupna dužina ulica koja će biti rekonstruisana je preko 3 kilometra, a vrednost infrastrukturnih radova iznosiće nešto preko 100 miliona dinara“, istakao je Ničić.

Ničić je najavio da će u narednom periodu biti rekonstruisna i ulica Nikole Pašića od raskrsnice ulice „Dva brata“ do nadvožnjaka u dužini od 990 m, kao i pomenuta ulica od raskrsnice ulica „Ljube Nešića“ do raskrsnice „Dva brata“ ukupne dužine od 755 m.

„Ukupna vrednost predviđenih radova jeste oko 74 miliona dinara i tom prilikom biće uređena i sekundarna kanalizaciona mreža u dužini od 1.600 metara.

Tokom 2018 godine planiramo da ispravimo ulicu Nikole Pašića, koja je samo naizgled uređena tokom prothodnih godina.

Ona sada ima biciklističku stazu koje potpuno neupotrebljiva, a i sama ulica i kružni tok rađeni su bez upotrebne dozvole.

Tako da će u narednoj godini biciklistička staza biti uklonjena.

Na njenom mestu biće određena sekundarna kanalizaciona mreža jer se već godinama unazad 80 odsto dela kanalizacione mreže meša sa fekalnim vodama, što je totalno neprihvatljivo.

A prilikom ispravljanja ulice Nikole Pašića do kružnog toka planiramo da isti i uklonimo i ponovo vratimo semaforsku signalizaciju.

Jer na tom mestu prema procenama stručnjaka mesta za kružni tok nema, zbog suženosti i neprimereno uskih ulica“, najavio je Ničić.

Ukupna vrednost rekonstrukcije ulica na teritoriji grada Zaječara planiranih za tekući i 2018. godinu iznosiće oko 187.500.000 dinara!

1 komentar

  • On je te ulice trebao da zavrsi jos u svom mandatu,posto je dobio sredstva od Fonda za razvoj Republike Srbije za rekonstrukciju ulice Svetozara Markovica kao i sve bocne ulice,a on je od tih para uradio deo Svetozara Markovica do bivse Timok kafane i tu je stao,a gde su ostale pare otiske to pitajte njega!

Dodaj komentar