fbpx
Društvo

NIČIĆ NAJAVIO: Pregovaramo sa Nemcima oko otvaranja VELIKOG TRŽNOG CENTRA u Zaječaru! A evo šta kaže i za “FKZ” i “Gorenje”

Grad Zaječar je, pre dve godine, propustio kolosalnu priliku da poljska kompanija „Telefonika“, jedan od najvećih proizvođača kablova na svetu, proširi postojeće kapacitete ovdašnje Fabrike kablova „Zaječar“ (čime bi, pored sadašnjih 500, posao dobilo još – 1.000 radnika), jer je tadašnja vlast, na ime nepostojeće ekološke takse, jednoj takvoj kompaniji, kao što je „Telefonika“ bukvalno ukrala 76 miliona dinara.

U međuvremenu, Vlada Srbije je, novcem iz budžeta, a nakon urgencija najviših poljskih zvaničnika, fabrici „Kablova“ vratila 21 milion dinara (o čemu smo pisali OVDE).

Sada, prema rečima Boška Ničića, nakon formiranja vlade očekuje se da država izmiri dug od 55 miliona dinara prema Fabrici TF “Kable”, kako bi se sa rukovodstvom ove fabrike pregovaralo o preseljenju njihove proizvodnje iz Ukrajine u Zaječar.

Međutim, na konferenciji za novinare prethodne nedelje Ničić je najavio i još jednu veliku investiciju!

„Trenutno smo u fazi pregovaranja sa jednom velikom nemačkom firmom oko izgradnje tržnog centra u Zaječaru.

Dobro je da se otvara proizvodnja, ali nije loše da se otvaraju i uslužne delatnosti, bitno je da ljudi primaju platu i da od tih plata budžet ima svoju korist.

Da li će te plate primati u C&A ili nekom drugom butiku u sklopu tržnog centra ili za rad u pogonima neke fabrike, jednako je”, istakao je Ničić.

foto: www.kurir.rs

Na pitanje novinara šta će biti sa fabrikom “Gorenje”, Ničić je odgovorio:

” Razgovarali smo i sa rukovodstvom Gorenja, ali perspektiva dolaska Panasonika nije svetla.

Panasonik je već na drugom mestu otvorio fabriku za proizvodnju klima uređaja što je trebao da radi ovde.

Ja bih bio srećan da u naredne četiri godine, u situaciji u kojoj sam zatekao grad zadržimo postojeće fabrike i zaposlimo ukupno 800 ljudi“, istakao je Ničić.

Dodaj komentar