fbpx

NIČIĆ NAJAVIO OGROMNE INVESTICIJE U GRAD vrednosti preko 1.800.000.000 DINARA!!!!

Preporuka:

Donirane knjige stižu u ŠOSO „Jelena Majstorović“

Matična biblioteka "Svetozar Marković" iz Zaječara po prvi put se ove godine priključila akciji povodom 14. februara Međunarodnog dana...

JKP „Vodovod“ Zaječar poziva meštane Velikog Izvora zbog usaglašavanja dugovanja

Javno komunalno preduzeće "Vodovod" Zaječar obaveštava da će službena lica Vodovoda vršiti prijem meštana sela Veliki Izvor u službenim...

Predstava „Raj na zemlji“ u zaječarskom pozorištu

U pozorištu "Zoran Radmilović" u Zaječaru će sledeće nedelje biti izvedena predstava "Raj na zemlji" u režiji Peđe Markovića. Scenario...
- Reklama -

U tekućoj i narednoj godini u grad Zaječar će biti investirano oko MILIJARDU I 805 MILIONA DINARA, izjavio je na juče održanoj kongerenciji za novinare gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Tokom 2017. godine biće uređeni atarski putevi na teritoriji grada Zaječara, a vrednost investicije premašiće 8.500.000 dinara.

Za ovu godinu u planu je i završetak školske sportske hale u naselju Kotlujevac, za šta će biti opredeljeno preko 15.500.000 dinara, a do kraja 2017-te planirani su i radovi na investicionom održavanju, rekonstrukciji, sanaciji objekta i izgradnji trotoara i ograde u Osnovnoj školi „Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru za šta će biti opredeljeno 142 miliona dinara.

Tokom 2017. i 2018. godine u planu su i radovi na rekonstrukciji tribina na Gradskom stadionu za šta će biti utrošeno oko 16.800.000 dinara, kao i radovi na rekonstrukciji atletske staze na Gradskom stadionu za šta će biti opredeljena skoro isto suma novca.

U 2018. godini biće nastavljena rekonstrukcija ulica na teritoriji grada Zaječara, za šta će biti opredeljeno negde oko 187.500.000 dinara, a za narednu godinu u planu je i rekonstrukcija, dogradnja i opremanje zdravstvene stanice u naselju Kotlujevac čija će vrednost biti oko 70.000.000 dinara.

U planu su i radovi na investicionom održavanju, rekonstrukciji, sanaciju objekta i izgradnji trotoara i ograde u Osnovnoj školi „Hajduk Veljko“ u naselju Kotlujevac i ta investicija koštaće oko 100 MILONA dinara.

Grad Zaječar tokom 2018. i 2019. godine moraće da uredi korita Timoka, Crnog i Belog Timoka i ta investicija koštaće oko MILIJARDU DINARA!

„To je jedna milijarda koja stoji u Svetskoj banci od 2012. ili 2013. godine i koju ne možemo da povučemo zbog toga što nisu rešeni imovinski odnosi, a za čije rešavanje je potrebno oko 100 miliona dinara.

10% je naše učešće i mi te pare moramo da nađemo.

Posle toga, ne samo da ćemo dobiti višedecenijsko rešenje i regulisano korito, da nam se više ne dešavaju gluposti i tragedije koje su nam se dešavale, nego ćemo, kada se započne posao od milijardu i dvesta miliona dinara koliko je opredeljeno, uposliti osim velikih izvođača, i našu kompletnu građevisnku operativu. Mislim na firme koje imaju po jedan bager, jedan buldožer.

To je veliki posao i svi će biti upošljeni na tom velikom poslu i to je profit koji ostaje ovom gradu“, precizirao je Ničić.

foto: zajecar.info

Kako bi se započelo sa ovom investicijom potrebno je otkupiti zemljište za uređenje korita Timoka, Crnog i Belog Timoka, potrebno je 100 miliona dinara, a planirano je, prema rečima Ničića, da sve bude završeno tokom 2017. i 2018. godine.

Završetak izgradnje zelene pijace i rekonstrukcija hale sireva planirana je takođe za narednu godinu . Za realizaciju ovog projekta biće izdvojeno 148 miliona dinara.

Ukupne planirane investicije grada Zaječara za ovu i narednu godinu premašuju cifru od 1.800.000.000. (MILIJARDU I 8 STOTINA MILIONA DINARA)!

 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: