Izdvajamo

Ničić: Lažna dojava o kretanju naoružane osobe centrom grada

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, oglasio se na društvenoj mreži fejsbuk, potvrdivši da je dojava o kretanju naoružane osobe centrom grada tokom popodneva bila lažna.

„Povodom, bespotrebnog, dizanja panike u vezi pojačanog prisustva policijskih snaga u centralnim delovima grada Zaječara i pozivanja, od strane nekih tzv. medija, građana da ne prilaze centru grada Zaječara, informacija je da se radi o lažnoj o navodnom kretanju naoružane osobe centrom grada. Za počiniocima očiglednog krivičnog dela širenja lažnih vesti i panike policija intenzivno traga“, napisao je Ničić.

On je dodao da su pripadnici PU morali bez obzira na očigledno lažnu dojavu da reaguju i mobilišu sve svoje pripadnike u proveri o čemu se radi, što su pojedinci i neki portali iskoristili za manipulisanje i skretanje pažnje na sebe.

„Mole se građani da ne podležu ovim manipulacijama i da normalno nastave sa svojim aktivnostima a MUP RS će se oglasiti nakon utvrđivanja svih činjenica i eventualnog otkrivanja počinioca ovog KD“, napisao je on.

Dodaj komentar