fbpx
Društvo Izdvajamo Sport

Ničić: Gradski stadion na Kraljevici postaje atletski stadion

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza najavio je prilikom posete Zaječaru da će na mestu sadašnjeg hipodroma u narednom periodu “nići” novi fudbalski stadion po FIFA standardima sa 8168 mesta. Na pitanje šta će biti sa sada već starim, a do kraja nedovršenim gradskim stadionom na Kraljevici gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je odgovario da će biti pokrenut novi projekat čime će on biti prepravljen u atletski stadion.

Gradski stadion na Kraljevici čija je rekonstrukcija počela početkom 2012. godine ostao je nedovršen. Još 2010. godine tadašnji, a i sadašnji gradonačelnik Zaječara Boško Ničić najavljivao je projekat vredan 170 miliona dinara (za koji je tada polovinu novca tada obezbedilo Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja Republike Srbije a ostatak gradska uprava u Zaječaru).

Kompletna rekonstrukcija stadiona počela je 28. decembra 2011. godine, a osim travnate površine trebalo je da na stadionu budu pokrivere tribine, izgrađena nova atletska staza, postavljeni reflektori i sve ostalo kako bi bili ispunjeni kriterijumi FIFA.
Rok za završetak radova bio je do juna 2012.

Za izvođače radova na ponovljenom tenderu, tada su izabrane firme “Kolubara” iz Mionice, “Zidar” iz Negotina i “Jedinstvo” iz Sevojna. Prvobitni tender je bio poništen, a novi nije sproveden do kraja. 

Kao razlog za to Novica Tončev, vlasnik građevinskog preduzeća “Tončev Gradnja” d.o.o. iz Surdulice koji je trebalo da rekonstrukciju gradskog stadiona dovrši rekao je da se od te ideje odustalo, jer je projekat urađen za taj stadion bio izuzetno loš.

Novica Tončev (prvi s leva)

” Projekat vezan za rekonstrukciju gradskog stadiona bio je jako loš. Radovi su bili loše izvedeni i ja nisam želeo da se upuštam u tu priču i da dovršavam to. Međutim, ovaj projekat za novi fudbalski stadion na hipodromu je vrhunski odrađen i mislim da će to biti prava stvar”, rekao je Tončev prilikom boravka u Zaječaru.

Prilikom najave da će na drugoj lokaciji (zaječarkom hipodromu) sada početi izgradnja još jednog mnogo većeg fudbalskog stadiona gradonačelnik Ničić je istakao da je te 2011. projekat za gradski stadion urađen “s brda, s dola”, da je na brzinu država izabrala nekoliko gradova gde će stadioni biti rekonstruisani, ali je najavio da će gradski stadion na Kraljevici ipak biti dovršen.

” Rekonstrukcija gradskog stadiona na Kraljevici će biti nastavljena. Već 2020. godine na proleće biće započet novi projekat rekonstrukcije i njegovog pretvaranja u atletski stadion, što je odavno bila naša želja”, kaže Ničić.

Prema njegovim rečima, na gradskom stadionu do izgradnje novog stadiona na hipodromu fudbaleri “Timoka” će i dalje vežbati i imati pripreme. S obzirom da, kako kaže Ničić, novi stadion na hipodromu po standardima FIFA-e nema predviđenu atletsku stazu, nju će imati stari, gradski stadion.

” Na gradskom stadionu ćemo srediti svlačionice, prilagoditi ga za atletski sport. Dovršiti ono što nije bilo dovršeno 2012. godin. Zadržaćemo pomoćna 4 terena. A pored ovog stadiona sa leve strane, sagradićemo prema naselju Šljivarski put još 4 pomoćna terena, tako da će 8 pomoćnih terena biti i više nego dovoljno za razvoj sporta u Zaječaru”, kaže Ničić.

Prema njegovim rečima, svrha je da ceo sportski kompleks sa fudbalskim i atletskim stadionom bude profitabilan i da u budućnosti bude iznajmljivan klubovima na korišćenje, ukoliko neko bude imao takvu želju. Uz, kako dodaje plaćanje održavanja i zakupa.

Gradonačelnik je najavio da će nakon kompletne izgradnje novog stadiona, Kraljevica izgledati mnogo lepše, jer će umesto livade “nići” stadion svetskih razmera.

On je ujedno pozvao i investitore koji žele da na prostoru Kraljevice možda izgrade hotele, da se jave ljudima u Gradskoj upravi Zaječar, jer će u budućnosti na tom prostoru, kako kaće Ničić, biti neophodan bar jedan hotel sa kapacitetom od oko 60, 70 soba.

4 komentara

  • ljudi!!!zaječarci!!dali je ovo moguće!!!! šta sve dopuštate ovom ludaku!!! ovaj čovek definitivno nije normalan.odlepio.pa taj isti je i sve zamutio.i on i tončev.banda lopovska..i sada ponoovo..daj jos jedan krug!!!

  • Zaječarac 1 + Zaječarac 2 + Zaječarac 3 ++++++++++++++++ Zaječarac 10000 = nema više ove bagre koja nam uništava NAŠ ZAJEČAR na čelu sa ostatkom od borskih sijamskih blizanaca !!! PROSTO !!!

Dodaj komentar